StoryEditorOCM
Splitodlazak

Preminuo je Boženko Jelić, čovjek koji je napravio konstrukciju stadiona na Poljudu. Ovako je o njemu govorio

Piše SPLIT SD
31. svibnja 2023. - 12:45

U 83. godini života preminuo je poznati splitski diplomirani inženjer i statičar Boženko Jelić, najpoznatiji po tome što je projektirao konstrukciju stadiona na Poljudu. 

Posljednjih desetak i kusur godina javno je upozoravao kako oronula poljudska ljepotica, djelo arhitekta Borisa Magaša iz 1979. godine vapi za obnovom.

- Taj stadion će trajati tisućama godina, ako ga budemo čistili i održavali, što do sada, na žalost, nije bio slučaj. Te štapove sve ove godine nitko nije rukom taknuo, a kamoli oprao. Ja sam inzistirao da se na održavanju stadiona zaposle 3 do 4 osobe koje bi redovito radile na njemu, kako bi se produžio njegov vijek, umjesto da ga se ovako zanemaruje. To je sramota - ogorčeno je prije dvije godine za Slobodnu Dalmaciju Boženko Jelić komentirao stanje konstrukcije stadiona, razočaran nebrigom za stadion koji je kulturno dobro u vlasništvu Grada Splita.

Posljednji ispraćaj bit će 2. lipnja od 10.15 do 11 sati na groblju Lovrinac, a sahrana će se održati na groblju Mali Iž u 15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:09