StoryEditor
Splitstigao u društvu ministara

Premijer se u 'Semafora' družio s navijačima: Dobro je da reprezentacija Hrvatske igra na Poljudu. Sjajna je to poruka i Splitu i Dalmaciji

Piše Ana Franić
10. listopada 2019. - 20:07
plenkovic

Premijer Vlade Andrej Plenković stigao je popodne u Split zbog dva razloga, prvi je sjednica županijskog HDZ-a, a drugi je, naravno, utakmica između Hrvatske i Mađarske.

- Lijepo je opet biti u Splitu i veselim se današnjoj utakmici. Rezultat utakmice ne mogu predvidjeti, ali nadam se još jednoj pobjedi Hrvatske, kazao je premijer Plenković dodajući kako su građani dobro raspoloženi i svi se vesele.

- Dobro je da reprezentacije Hrvatske igra u Splitu. Sjajna je to poruka i Splitu i Dalmaciji. Karte su brzo razgrabljene i vidim da se Dalmacija zaželila reprezentacije - kazao je premijer koji se u kultnom gradskom kafiću 'Semafor' družio s navijačima.

Prije sjednice kratko je prokomentirao i odnose s koalicijskim partnerom HNS-om koji prijeti izlaskom iz Vlade.

- Smatram da smo Vlada koja je toliko učinila da se podignu plaće, da gospodarstvo poraste, da zaposlenost bude veća, a nezaposlenost manja te da dođemo na investicijski rejting. Plaće su temeljem kolektivnih ugovora porasle 11,5 posto u državnom i javnom sektoru u našem mandatu. Razgovaramo sa sindikatima osnovnih i srednji škola. Poštujemo rad učitelja i važna nam je obrzovna reforma. Pokušavamo izaći u susret onoliko koliko možemo i mislimo da je ponuda ministra Aladrovića bila razumna.

Uz Plenkovića, u Split su stigli i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar turizma Gari Cappelli te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 11:27