StoryEditor
SplitTRADICIONALNO

Pred teatrom su se ‘svitu i narodu‘ predstavile splitske srednje škole: vrime je od izbora, neka dica odaberu što in najbolje paše

Piše Milena Budimir
28. svibnja 2022. - 14:57

Na Trgu Gaje Bulata, ispred Teatra, održana je tradicionalna manifestacija pod nazivom "Dan srednjih škola". Tu se učenici koji netom završavaju osnovnu školu mogu upoznati s programima i mogućnostima koje im nude srednje škole u Županiji.

- Sada su naši 14-godišnjaci pred životnom odlukom, mi im želimo omogućiti da im donošenje odluke bude što lakše - iskren je bio župan Blaženko Boban, upućujući mlade da popričaju sa svojim kolegama, starijima tek godinu ili dvije, koji su predstavljali svoje škole na štandovima.

Oko 4.500 osnovnoškolaca će u rujnu postati srednjoškolcima, ima dovoljno upisnih mjesta, za to nema straha, nitko među njima neće ostati ne upisan.

- Ono to je bitno je da dobiju dobru informaciju, pripremili smo im i brošuru. Tamo je sve što im treba, popis potrebne dokumentacije, ocjene koje se traže - nabrajao je Tomislav Đonlić, pročelnik županijskog UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport.

Kao i inače među najtraženijim školama su Zdravstvena, Elektrotehnička kao i sve gimnazije redom.

image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix

Više fotografija pogledajte u našoj galeriji gore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 11:10