Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
SplitKRIVCI SE SKRIVAJU

Pred Palačom pravde u Splitu sutra je prosvjed podrške roditeljima Kristiana Vukasovića, tragično preminulog mladića s razvojnim poteškoćama

Piše Katarina Marić Banje
7. listopada 2019. - 18:08

Pred Palačom pravde u Splitu u utorak u 10 sati organizira se prosvjed podrške roditeljima Kristiana Vukasovića (18), preminulog u KBC Split nakon što je doveden iz zatvora na Bilicama u stanju moždane kome.

- Pokušavamo pomoć porodici koja je doživjela tragediju, pokopali su sina jedinca jer su vjerovali pravosuđu. Okupit ćemo se pred zgradom u Gundulićevoj ulici u kojoj je Županijski sud i Općinsko državno odvjetništvo u Splitu koji su u jednakoj mjeri, kao i općinski sud na Dračevcu, odgovorni za tragediju koja je zadesila porodicu Vukasović. Oni su Kristiana poslali u istražni zatvor gdje mu nije bilo mjesto. osim njih, krivci su zatvorski sustav i bolnica na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu koji su dijete s razvojnim poteškoćama predozirali lijekovima i stalno ga vraćali u okruženje kriminalaca. Kristian je, sada je sve jasnije, žrtva kaznenog djela, a to bi sada trebali rješavati isti oni koji su ga smjestili u okruženje gdje je stradao. Jasno je da oni neće ništa poduzeti već će zataškati sve što mogu - kazao nam je jedan od organizatora aktivist Zoran Burić iz Splita.

'Isplivao' još jedan zataškani dokaz: Kristiana je na Bilicama pretukao drugi pritvorenik!; Njegov odvjetnik imao je informacije o tome i doslovno molio da se mladića pusti iz zatvora...

Ekskluzivno doznajemo nalaze obdukcije Kristiana Vukasovića: na tijelu 18-godišnjaka preminulog u zatvoru na Bilicama otkrivene brojne ozljede; Odvjetnik obitelji najavio nove pravne korake

Kako nam je pojasnio, odabrali su namjerno neradni dan kako bi svi građani koji žele izraziti podršku obitelji Vukasović i koji ne žele da se ovo više ikome dogodi mogli nesmetano doći. Potvrdio je kako je skup prijavljen policiji u vremenu od 10 do 12 sati.

- Za kraj bih kazao: Bogati Horvatinčići su i veseli i slobodni! Skromni Vukasovići trebaju platit ubojicama troškove!? - rekao je organizator.

Otac tragično preminulog Kristiana Vukasovića: Znali su da ima tjelesna i mentalna oštećenja. Sad želim da krivci odgovaraju. Ubili su ga!

Time je želio podsjetiti na činjenicu da su troškovi postupka od 3.400 kuna u presudi pali na teret sada pokojnog Kristiana Vukasovića te bi u slučaju naplate tog iznosa, račun mogao doći njegovim roditeljima. Od ukupnog iznosa 3.200 kuna se odnosi na troškove sudskog vještaka psihijatra koji je nakon privođenja obavio razgovor s Kristianom Vukasovićem te 200 kuna sudskog paušala.

#KRISTIAN VUKASOVIć# PROSVJED SPLIT# PALAčA PRAVDE

Izdvojeno