StoryEditor
SplitSVAŠTA!

Poznatog splitskog liječnika dr. Izeta Hozu napali jer se cijepio: Nazivaju me robom, to su ljudi koji nemaju pojma, razni antivakseri, antimaskeri...

Piše Izet Hozo
2. veljače 2021. - 17:11

U kriznoj situaciji kad se svijet bori s pandemijom i kad vojska stručnjaka i znanstvenika traži izlaz, rađa se vojska oponenata s oskudnim znanjem (bolje reći neznanjem) koji kritiziraju sve napore znanstvene zajednice. Sve to rade bez ikakvih dokaza i uz pomoć Googlea "suvereno" tumače pandemiju.

Uzalud medicina temeljena na dokazima, uzalud ogroman trud da se u kratkom vremenu proizvede cjepivo (a koje je jedino rješenje da se ovaj začarani krug prekine). Samouki stručnjaci, novopečeni epidemiolozi, teoretičari zavjera, aktivakseri, antimaskeri, protivnici "lockowna" udružili su se u naumu da obezvrijede i miniraju napore znanstvene zajednice.

Pa se i ja, ne sluteći, nađoh, ni kriv ni dužan, izložen kritikama i "podučavanjem" kako bih se ja trebao ponašati… odnosno prihvatiti njihove "argumente". Dakle, moj je grijeh što sam ispunio obvezu koju je propisala struka i ova država, primio sam cjepivo budući da svaki dan radim s pacijentima i prihvatio sugestiju Komore da na FB zalijepim traku s prigodnim tekstom "Cijepio sam se". To sam konačno objasnio u prethodnom postu.

image
Privatni album

Cijepljenje je dobrovoljno, dakle ostavljeno je na volju građanima ove zemlje, prema redoslijedu koji su nadležne službe preporučile. Stavljanjem te trake pridružio sam se mojim kolegama koji su odgovorno pristupili cijepljenju da zaštite sebe i pacijente. Da dodam, nikome nisam sugerirao niti ga nagovarao na cijepljenje, svojim sam činom samo pokazao odgovornost.

Izgleda da sam tim, zaista dobrohotnim činom povukao brojne kritičke komentare koji su se okomili na moje cijepljenje kao subverzivan čin uperen protiv njih. Jer po njihovu je mišljenju cijepljenje vražji čin, urota s vragom, čipiranje ljudi, proricanje lošeg ishoda za moj život.

Naravno, najglasniji su oni koji su bez ikakvih referencija za raspravu, kao što je jedan uglađeni kritičar rekao: "Meni ne smijete ništa vjerovati, pošto ja o tome nemam pojma." No, to mu ne smeta da o tome raspravlja i daje preporuke… Druga me kritičarka nimalo uglađeno naziva robom, treća egzaltirano piše poduži tekst po onom "zar i ti, sine Brute", četvrta mi sarkastično predlaže medalju za hrabrost… itd. Smatram da je rasprava s njima bespredmetna iz jednostavnog razloga – njihova nedostatka argumenata, pa im neću odgovarati, a njihovi postovi neka još ostanu da se čitaju.

Pročitajte i ovo: 

Dr. Hozo piše za ‘Slobodnu‘: Mjere kakve imamo iste su kao i one u 1918., kad je vladala ‘španjola‘. Malo se toga promijenilo, teško je ‘ubiti‘ viruse

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2022 10:02