StoryEditorOCM
SplitNEKA UDRU I KAMATE

Poznati Splićanin je trljao oči u nevjerici ugledavši hrpu ‘čestitki‘ iz Banovine, nije jedini: ‘Pa koji bezobrazluk!‘

Piše Tanja Gattin
23. ožujka 2023. - 07:18

Grad Split je svojim građanima s ogromnim zakašnjenjem napokon poslao uplatnice za komunalnu naknadu, a oni sada moraju platiti četiri rate odjednom i otvoreno iskazuju nezadovoljstvo.

- Stigle su uplatnice za komunalu za četiri mjeseca s dospijećem plaćanja 15. travnja. Umirovljenica sam s 1000 kuna mirovine i ljuti me ovakvo ponašanja Gradske uprave. Baš me zanima hoće li mi obračunati kamatu ako ne mogu platiti sve 4 uplatnice odjednom – ljutito će naša sugovornica. 

image

Građani moraju platiti četiri rate odjednom i otvoreno iskazuju nezadovoljstvo

Reakcije su krenule i na društven mrežama. Tonći Kesić, poznati radijski voditelj i pjevač, objavio je na Facebooku da "Grad Split proživljava renesansu ne samo u nesposobnosti, nego i u količini bezobrazluka"! 

- Iz Banovine su prije tjedan dana obavijestili korisnike da kasne s ovogodišnjim uplatnicama za komunalnu i naknadu za uređenje voda "zbog migracije podataka na novi sustav i euro". Našoj maloj firmi su elektroničkom poštom danas stigle uplatnice za dva poslovna prostora, a netko je u Banovini toliko elektronički i računalno vješt da nam je 24 računa poslao u ukupno 24 emaila!

- Nesposobnost ‘eBanovine‘ se tako pokazuje na djelu, a bezobrazlukom se slobodno može nazvati sljedeći potez... Dame i gospoda iz Banovine su bez pardona pomaknula rok plaćanja navedenih naknada s lanjskog zadnjeg dana u mjesecu na 15. dan svakog mjeseca ove godine, ali ni to nije sve, pa su za prva četiri mjeseca ove godine, unatoč vlastitoj krivnji za kašnjenje uplatnica, odredili rok plaćanja do 15. travnja 2023. godine – napisao je Tonći Kesić.

Poznati voditelj na postupanje Grada Splita osvrnuo se i prije 10 dana. Tada je napisao:

- Grad Split proživljava takvu ‘renesansu‘ da uspijeva elektroničkom poštom danas obavijestiti kako "zbog tehničkih poteškoća, ove godine kasni s izdavanjem uplatnica za komunalnu naknadu".

- Iz Banovine se u toj obavijesti ispričavaju, mole i obrazlažu poteškoće: "Zbog migracije podataka na novi sustav i euro, molimo Vas da provjerite postoji li razlika u izračunu na uplatnici u odnosu na važeće Rješenje, te nas o istom obavijestite. Subjekte koji komunalnu naknadu podmiruju putem trajnog naloga molimo da preažuriraju iznose i pozive na broj odobrenja, prema novim uplatnicama."

- Inače, ‘migracija‘ eura u Republici Hrvatskoj se počela službeno odvijati prije više od pola godine, točno prije 131 radnog dana, no izgleda da Grad Split gubi pojam o radnom vremenu ili možda zaista uopće nema pojma - kako o vremenu, tako ni o radu!?!

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 04:14