StoryEditor
SplitČESTITAMO

Poznata imena dobitnika Nagrade Grada Splita: među laureatima su i naš Jakša Fiamengo, Jadran Marinković, Borben Uglešić, Marija Županović...

22. travnja 2020. - 14:59
Jakša FiamengoPaun Paunović/HANZA MEDIA

Unatoč tomu što je pandemija koronavirusa poremetila mnoge planove, tradicionalne nagrade Grada Splita i ove će godine biti dodijeljene. Kao i do sada, priznanja su podijeljena u tri kategorije - za životno djelo te osobno i skupno postignuće. Ovaj su put stigle ukupno 32 prijave - 16 za životno djelo, sedam za osobne i devet za skupne nagrade. Komisija za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća objavila je prijedlog laureata koji još čeka onu službenu potvrdu, ali slobodno možemo kazati da su dobitnici za 2019. godinu već poznati.

Nagrada za životno djelo tako će pripasti legendarnom radijskom voditelju i uredniku Jadranu Marinkoviću, umirovljenoj dugogodišnjoj glavnoj KBC-ovoj sestri Mariji Županović, posthumno pjesniku i akademiku Jakši Fiamengu te jednom od pionira hrvatske psihijatrije prof. dr. Borbenu Uglešiću.

Osobne nagrade dobit će prof. dr. Matko Marušić, znanstvenik, književnik i bivši dekan Medicinskog fakulteta, bivši Hajdukov kapetan i nogometni reprezentativac Ivan Gudelj, profesor glazbene umjetnosti Tomislav Veršić te doc. dr. Irena Zakarija-Grković, specijalistica obiteljske medicine i profesorica na Medicinskom fakultetu.

Skupne će nagrade pripasti prof. dr. Marku Trogrliću i prof. dr. Stjepanu Matkoviću, koji su protekle godine priredili knjigu "Političke bilješke Ante Trumbića 1930.- 1938.", kuglačkom klubu "Mertojak" te Kulturno-umjetničkom društvu "Jedinstvo". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. siječanj 2021 11:18