StoryEditorOCM
SplitMoj sv. Duje

Draga djeco, pošaljite nam svoje radove i sudjelujte u izradi megapostera i dječje virtualne zbirke radova ‘Moj Split‘

Piše SD
25. travnja 2024. - 08:53

Ovo je ono doba godine u kojemu najviše guštamo. Doba kada nam djeca ulaze u redakciju. Virtualno, doduše. A mi se uistinu volimo družiti s najmlađima. Oni su iskreni, oni ne znaju za zlo, njihova mašta nema granica i čine nam i svijet i život ljepšim.

Ponovno vas pozivamo, dragi naši maleni prijatelji od 3 do 14 godina – pošaljite nam svoje crteže, kolaže, fotografije, pjesme i tekstove.

Pomozite uljepšati dan našeg svetog Duje.

Najbolje radove, koje će odabrati Redakcija Slobodne Dalmacije, objavit ćemo na blagdan svetog Duje, 7. svibnja, u virtualnoj slikovnici "Moj sv. Duje" na portalu Slobodne Dalmacije i na omotnom megaposteru u tiskanom izdanju, a u povodu dana proslave zaštitnika grada Splita, svetog Dujma. Radove nam pošaljite najkasnije do petka 3. svibnja, u 10 sati.

image

Prošlogodišnji radovi

Kako dostaviti radove:

Radove jednostavno fotografirajte svojim mobitelom i pošaljite na e-mail adresu: promocija@slobodnadalmacija.hr pod nazivom Moj sv. Duje i zajedno s podacima o malom ili velikom autoru rada.

 

Kako fotografirati?

1.  Položite rad na čistu površinu; ako je moguće, dobro osvijetljenu dnevnim svjetlom.

2.  Izvor svjetla neka se nalazi sa strane, nikako iznad rada, kako biste izbjegli sjene. Ne koristite bljeskalicu.

3.  Pokušajte držati mobitel što stabilnije, npr. približite laktove tijelu i tako se oslonite ili jednu ruku (dlan) koristite kao oslonac.

4.  Radove je najbolje snimati iz ptičje perspektive kako bi fotografije bile što ljepše.

5.  Nemojte zumirati kako ne biste izgubili na kvaliteti fotografije.

I još ćemo vas zamoliti: na e-mail je potrebno poslati i privolu koju ispunjava roditelj ili zakonski skrbnik te time daje svoj pristanak da dijete sudjeluje u natječaju i da se njegovi/njezini osobni podaci objave u virtualnoj ili tiskanoj zbirci dječjih radova "Moj sv. Duje". Privola vrijedi isključivo u svrhu izrade navedene zbirke, te se osobni podaci neće koristiti, objavljivati i obrađivati u druge svrhe.

 

Prijatelj projekta ‘Moj sv. Duje‘

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 12:10