StoryEditor
SplitJEL‘ OVAKO I DOMA?

Površinom malenu državu iz koje je došao ovaj splitski gost gotovo je nemoguće prijeći bez prometne kazne, a pogledajte što on radi kad dođe u Split

Piše SPLIT SD
31. svibnja 2022. - 11:58

Zanimljiva je ta promjena ponašanja kod turista čim stupe u našu zemlju. Evo, sada primjer takve promjene jednog Slovenca. Barem tako kažu registracijske oznake njegova automobila.

Inače, zemlje kroz koju je jako teško proći, a da ne dobijete prometnu kaznu.

Slovenija je prema posljednjim podacima Oryx asistencije jedna od najstrožih zemalja u Europi što se tiče kazni za prekoračenje brzine. Nalazi se na 7. mjestu, a kazne se kreću od 80 do 300 eura, dok je maksimalna kazna za prekoračenje brzine 1280 eura, ovisno o prekršaju.

A zanimljiva je i kampanja koja je prije koju godinu zaživjela u Ljubljani. Osobi koja se parkirala na mjestu za osobe s invaliditetom, uz novčanu kaznu na reklamni pano u centru grada ispisali su ime i prezime s počinjenim prekršajem. Da i drugi vide tu sramotu, pa da vozaču više nikada ne padne na pamet takvo što.

image
Nova.rs

Izgleda da takav oprez u prometu i poštivanju prometnih pravila za jednog Slovenca ne vrijedi u Splitu.

Tu se, naime, parkirao na korniž, kao i svaki drugi Splićanin, ali pritom je i taj korniž, dakle javnu površinu, rezervirao samo za sebe ograđujući teritorij letvom.

Mi se pitamo, bi li vako' i u Sloveniji?

image
Prometne ezgode i nezgode
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 00:35