StoryEditorOCM
SplitNastavlja se...

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet o ‘neslužbenoj vezi‘ Ninčevića i Žižić; gradonačelnik Solina odustao

Piše Božidar Lončar
2. siječnja 2024. - 21:44

O prijedlogu solinskog gradonačelnika Dalibora Ninčevića (HDZ) da se u Nadzorni odbor "Vodovoda i kanalizacije Split" postavi Marijanu Žižić, pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Grada Solina - što je odbijeno na sjednici u subotu - odlučivat će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je otvorilo predmet protiv Ninčevića. 

Da podsjetimo, Grad Split je kao većinski vlasnik na skupštini 30. prosinca zauzeo stav kako treba provjeriti postoji li u kandidaturi Marijane Žižić sukob interesa nakon medijskih objava o nikad potvrđenoj ljubavnoj vezi pročelnice i gradonačelnika.

- Povjerenstvo je 28. prosinca otvorilo predmet protiv obveznika Dalibora Ninčevića. U predmetu će Povjerenstvo prikupiti svu potrebnu dokumentaciju kako bi utvrdilo jesu li ispunjene pretpostavke za daljnje vođenje postupka. Ukoliko Povjerenstvo utvrdi postojanje pretpostavki za daljnje vođenje postupka zatražit će očitovanje obveznika te će potom predmet uvrstiti na dnevni red neke od budućih sjednica - odgovorili su nam iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

U imovinskoj kartici solinskog gradonačelnika navedeno je kako je oženjen i ima djecu.

Doznali smo i kako bi Banovina potvrdila izbor Marijane Žižić na mjesto u Nadzornom odboru na četiri godine ako Povjerenstvo da pozitivno mišljenje. Skupštinari su većinski podržali prijedlog Grada Solina u subotu.

image

Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Lucija Očko/Cropix

Ninčević povukao prijedlog

Nakon skupštine je Ninčević na Facebooku napisao kako je prijedlog povukao i "da do daljnjeg Solin neće sudjelovati u radu Skupštine niti će imati predstavnika" u Nadzornom odboru ViK-a. Također, naveo je kako se stavljanjem u medijski fokus njegov prijedlog želi "zasjeniti izglasavanje povećanje cijene vode" za 19% za što su se pobrinuli "predstavnici Grada Splita i ViK-a".

image

Ninčevićevo reteriranje na Facebooku

Čitava priča je dospjela u fokus javnosti nakon što je predsjednik splitskog SDP-a Davor Matijević na Facebooku u srijedu 27. prosinca objavio status kako je Ninčević "supruzi za Božić poklonio imenovanje u Nadzornom odboru". Solinski je gradonačelnik za "Slobodnu Dalmaciju" izjavio kako Žižić nije njegova "imenovana supruga" i ”nisu u službenoj vezi”.

U razgovoru za "Slobodnu" 28. prosinca Marijana Žižić je odgovorila kako je spremna prihvatiti funkciju ako je Skupština potvrdi unatoč neformalnim i nepotvrđenim pričama i da ”ne želi razgovarati o tome” je li u ljubavnom odnosu sa solinskim gradonačelnikom.

Šef splitskog SDP-a prozvao Dalibora Ninčevića (HDZ) da je supruzi poklonio ‘fotelju‘: ‘Nismo u službenoj vezi...‘

Solinskog poteštata (HDZ) optužili da je curu ‘uvalio‘ da nadzire splitski Vodovod, konačno je reagirala: ‘Idu podlo...‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 04:59