StoryEditor
Splitdivljak na dva kotača

Potvrda sa suda: splitski Mad Max hladit će se na Bilicama!; Tužiteljstvo traži i da mu se trajno oduzme njegova ljubljena 'Suzana' vrijedna 15 tisuća eura

Piše Vladimir Urukalo
14. studenog 2019. - 16:01

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbilo je kaznenu prijavu za obijesnu vožnju u cestovnom prometu koju je splitska policija podnijela protiv 19-godišnjeg Adriana P. iz Splita procijenivši da u postupanju mladića koji se snimao i potom objavio svoje "divljanje" motociklom po splitskim ulicama, nema elemenata navedenog kaznenog djela.

Splitski Mad Max ide u pritvor, ali neće kazneno odgovarati: 'Naučio sam lekciju. Snimke ću sad objavljivati isključivo na svojem profilu'

- Nakon pregledavanja kaznene prijave i dostavljenih priloga nije utvrđeno da su prijavljenim postupanjem ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela obijesne vožnje iz članka 226. Kaznenog zakona, ali je utvrđeno počinjenje brojnih prekršaja iz područja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je nadležnom Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv mlađeg punoljetnika te ujedno predložilo da se protiv mlađeg punoljetnika odredi zadržavanje jer osobite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti istovjetne prekršaje, što je dežurni sudac prihvatio - priopćilo je splitsko ODO.

Kako doznajemo na splitskom Prekršajnom sudu, mladiću je određeno 13 dana zadržavanja u zatvoru na Bilicama zbog većeg broja prekršaja počinjenih 7. studenog, a koji se uglavnom odnosena prekoračenje brzine i prolaske kroz crveno svjetlo. Pred sucem nije poricao ono za što ga terete nego je, doznajemo, kazao da mu je žao, da je snimku napravio i stavio na društvene mreže kako bi zaradio nešto novca, no da ju je, kad je vidio kakvu je to reakciju izazvalo, uklonio, a isto je zamolio i portale koju su je objavili.

Mladić je do sad šest puta pravomoćno osuđivan zbog počinjenih prometnih prekršaja, a ODO je Prekršajnom sudu predložilo da ga kazne kaznom zatvora primjerenom počinjenim prekršajima i najvećom novčanom kaznom za svaki pojedini prekršaj.

Također su predložili da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja na rok od dvije godine te da mu se trajno oduzme motocikl Suzuki vrijedan 15 tisuća eura odnosno njegova "Suzana" kako je od milja zvao svoju jurilicu.

#MOTOCIKLIST# SPLIT# DIVLJANJE NA CESTI

Izdvojeno

07. srpanj 2020 06:11