StoryEditor
Split'sram vas bilo!'

Potresni prizori u Splitu: ova nesretna kujica živi iza željezne ograde, s bodljikavom ogrlicom oko vrata, okružena vlastitim izmetom; 'Splitske šape' uputile oštru poruku bešćutnim vlasnicima

Piše PSD
12. studenog 2018. - 11:29
dona copy

Na facebook stranici Splitskih šapa objavljene su potresne fotografije kujice Done koja živi u Splitu u strašnim uvjetima.

Kako se vidi na fotografijama, nesretna Dona oko vrata ima bodljikavu ogrlicu, a dane provodi zatvorena iza željezne ograde, okružena svojim izmetom jer njenim vlasnicima očito ne pada napamet izvesti je u šetnju.

Uz strašne prizore, Splitske šape objavile su i poduži tekst u kojem apeliraju na sve vlasnike pasa da se odgovorno ponašaju prema svojim ljubimcima, upozoravajući vlasnike staffordice Done da su ih prijavili veterinarskoj inspekciji te kakva ih procedura očekuje u slučaju da se pokušaju riješiti psa.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Obveze odgovornog vlasnika psa nisu znanstvena fantastika...onaj minimum koji treba zadovoljiti odnosi se na par ključnih točaka: voda, hrana, veterinarska skrb, fizička aktivnost, adekvatni smještaj i malo ljubavi...E sad, to većini nas izgleda kao minimum minimuma. 

S jedne strane, ako ste čovjek dostojan života u društvu i vlasnik ste psa onda valjda tog psa volite i nastojite se prema njemu ponašati kao članu svoje obitelji, nastojite bit čovjek kojem ne pada na pamet činiti loše drugom živom biću, vašem psu. S druge strane, nastojite poštivati odluke grada u kojem živite kao i zakonske obveze jer to se od vas očekuje ne samo kao vlasnika psa, nego kao građanina. 

Sve „obveze“ koje ulaze u područje skrbi o psima za neke ljude predstavljaju minimum građanske i ljudske svijesti, a za neke druge to je znanstvena fantastika...za one jadne, bijedne ljude koji nemaju zrno empatije i ljubavi – njima pas može živjeti u govnima sa davilicom s bodljama nabivenom oko vrata kako ne bi cvilila i jaukala...Kako jadno. Inače, davilica s bodljama je zakonom zabranjena.

Vlasnici staffice Done, mlade kujice o kojoj smo već pisali da luta i o kojoj smo komunicirali s momkom od vlasnice u inboks nastojeći mu objasniti koje su obveze vlasnika prema Zakonu i Pravilniku o opasnim psima, ovaj put dobronamjeran savjet neće dobiti u inboks već idemo javno sa svim informacijama koje imamo. Također, prijavu za zanemarivanje i povredu Zakona o zaštiti životinja smo podnijele veterinarskoj inspekciji.

Podatke o vlasnici imamo ali ih nećemo objaviti javno. Podaci su navedeni u prijavi inspekciji. Prijava je podnesena zbog povrede Zakona o zaštiti životinji.

P.S. Kratka nota vlasnicima: U slučaju da se pokušate riješiti psa, veterinarskoj inspekciji ćete morati dokazati gdje je Dona i u kojim uvjetima živi te da li su napravljene sve zakonske obveze koje ima vlasnika psa, posebno psa koji se smatra opasnom pasminom prema Pravilniku.

Sram bilo vas i sve jadnike koji pse drže u ovakvim uvjetima... Nema opravdanja za ovakvo ponašanje!

Ako se o psu ne želite briniti, ne uzimajte psa jer pas nije hir niti zabava! Pas je odgovornost!', poručuju Splitske šape.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 09:42