StoryEditor
SplitOPASAN RAST

Potpuna mobilizacija zbog korone: na sastanak u Split stižu čelnici šibenske i kninske bolnice, ali i makarske ‘Biokovke‘

29. listopada 2020. - 08:52
Nikola Vilić/Cropix

Novih i to nevjerojatnih, rekordnih 360 zaraženih u jednom danu od virusa SARS-CoV 2, natjeralo je na dodatnu reakciju i Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Načelnik Stožera, dožupan Luka Brčić, pozvao brojne čelnike iz zdravstvenog sustava na sastanak zakazan u petak u 10 sati. Dnevni red ima samo jednu jedinu točku s nazivom "Organizacija zdravstvene službe s obzirom na trenutno stanje epidemije bolesti COVID 19 uzrokovane virusom SARS-CoV 2". Kuriozitet je kako će uz županijske "medicinare" sastanku prisustvovati i ravnateljice bolnica u Šibeniku i Kninu.

O novim mjerama kako bi se zaštitio bolnički sustav, budući da je samo u splitskom KBC-u već 75 osoba zaraženih koronavirusom na bolničkom liječenju, raspravljat će: Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, Tatijana Šipalo Lilić, čelnica Opće i veteranske bolnice "Hrvatski ponos" u Kninu, pa Sanja Jakelić, prva žena Opće bolnice Šibensko-kninske županije, kao i Marko Ožić-Bebek, ravnatelj specijalne bolnice "Biokovka" u Makarskoj, te Marko Rađa, vodeći čovjek Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

Sastanku i dogovorima prisustvovat će i Željka Karin, ravnateljica splitsko-dalmatinskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, te Leo Luetić, čelnik splitskog Zavoda za hitnu medicinu SDŽ. Pozvana je i Vikica Krolo iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine, te Milija Baldić-Lukšić, čelnica županijskog Odbora za zdravstvo, i Ante Prolić, predsjednik županijskog Savjeta za zdravlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. studeni 2020 10:21