StoryEditorOCM
Splitfarmaceutski div

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta i Plive. Evo što to znači za splitske studente

Piše Milena Budimir
17. ožujka 2023. - 15:35
Na fotografiji: predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, rektor Dragan Ljutic i dekan Ante Tokic.  Vladimir Dugandzic/Cropix

Najveća hrvatska farmaceutska tvrtka "Pliva" svjesna je važnosti povezivanja obrazovanja i struke, ali i ulaganja u nadolazeće generacije. Mladost i znanje i ambicija je ono što bi svaki poslodavac poželio imati pod svojim okriljem, a ovaj je farmaceutski div jedan od vodećih poslodavaca u Hrvatskoj. Svjesni su kako ulaganje u mlade ne samo da dugoročno pozitivno djeluje na razvoj kompanije, nego i doprinosi konkurentnosti fakulteta i samih studenata, zato ulažu i surađuju sa Sveučilištima.

Ovoga puta u našem gradu je na Medicinskom fakultetu održano potpisivanje Ugovora o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i Plive. Ugovor su potpisali Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić, Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Ante Tonkić i predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan.

- Za početak hvala Plivi, koja je više puta od strane studenata prepoznata kao mjesto koje kontinuirano otvara prilike za obrazovanje i usavršavanje mladih profesionalaca, što nas je već odavno prepoznala kao partnera. Pliva se ponovno pokazala kao prijatelj studenata i Sveučilišta u doprinosu iskustvu učenja i izobrazbe budućih stručnjaka. Veselimo se budućoj suradnji - rekao je rektor prof. dr. sc. Dragan Ljutić.

image

Na fotografiji: predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, rektor Dragan Ljutic i dekan Ante Tokic.
 

Vladimir Dugandzic/Cropix

- Potpisivanjem ovog ugovora napravili smo novi korak ka dodatnom unapređenju kvalitete nastave za studente Medicinskog fakulteta. Vjerujemo da će ova suradnja biti vrijedno iskustvo za studente te da će ih stečeno praktično znanje učiniti spremnijima za tržište rada u Hrvatskoj i EU - dodao je dekan prof. dr. sc. Ante Tonkić.

- Kao vodeća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i regiji, u Plivi prepoznajemo značaj ulaganja u znanje i razvoj budućih generacija stručnjaka. Ponosni smo što ovom suradnjom možemo dati svoj doprinos znanstvenoj zajednici te želimo studentima omogućiti usvajanje specifičnih znanja bez kojih je u današnje vrijeme teško manevrirati tržištem rada. Drago nam je što će na ovaj način dobiti uvid u realni poslovni svijet u kojem se vještine koje oni usvajaju na fakultetu primjenjuju. Vjerujemo da će sve uključene strane prepoznati i iskoristit mogućnosti koje se nude te se veselimo suradnji - zaključio je prvi čovjek Plive Mihael Furjan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 10:39