Splitostaje U BANOVINI

Poteštatov savjetnik napušta sveučilišnu tvrtku, više neće biti direktor Tehnološkog parka; Budiša otkrio zašto se odlučio odreći plaće od 13.637 kuna

Piše S. D.

Krešimir Budiša, savjetnik gradonačelnika Andre Krstulovića Opare za EU-ove fondove i razvoj, ali i direktor tvrtke "UNIST Tehnološki park", čiji je osnivač Splitsko sveučilište, odrađuje posljednju dionicu svoje karijere u akademskoj instituciji.

Čini to u trenutku kada su počeli 20 milijuna kuna "teški" radovi na preuređenju stare zgrade Doma OH u Spinutu u najsuvremeniji sveučilišni inkubator za visoke tehnologije.

Svoj odlazak s dužnosti u spomenutoj tvrtki najavio je na svom Facebook profilu, ističući da je ponosan na sve ono što je u protekle godine na Sveučilištu odradio, ali i da "privremeno za njega završava epizoda na Sveučilištu u Splitu..."

Naveo je da će ostati još neko vrijeme na funkciji dok se ekipa ne uhoda, radovi zahuktaju i dok se ne riješi papirologija.

- Uloga koju imam u Gradu me tjera da se još više koncentriram na brojne projekte koje je Grad Split započeo, jer Grad je sada u fazi u kojoj je Sveučilište bilo prije dvije-tri godine, kao što su Tehnološki park na Dračevcu, ali jednako tako Žnjan i Marjan i brojni drugi projekti.

Ponosan sam na ono što je tim s kojim sam radio zajedno sa svim ljudima koji rade na našem Sveučilištu napravio. Tek mi je 30 godina i siguran sam da ćemo se naše Sveučilište, moje "Alma mater" i ja ponovno sresti - napisao je, među ostalim, na svojoj Facebook stranici.

Podsjetimo, Budiša je jedini zaposlenik "UNIST Tehnološkog parka", a kako nam je nedavno potvrđeno iz Sveučilišta, u "buštu" mu svakog mjeseca stiže 13.637,35 kuna.

#KREšIMIR BUDIšA