StoryEditor
SplitIZBORNA UTRKA

Potencijalni splitski gradonačelnik: Vice Mihanović postaje prvi kandidat za čelo HDZ-a, Maroević odustao od vodeće funkcije u stranci

30. listopada 2020. - 10:05
Božidar Vukičević/Cropix

Dogodilo se, opet, upravo ono što su splitski HDZ-ovci prognozirali, i to ona starija garda - Domagoj Maroević ponovno je odustao od vodeće funkcije u stranci!

Uspješan ravnatelj Lučke uprave splitsko-dalmatinske županije kojeg mnogi priželjkuju kao predsjednika Gradskog odbora vladajuće stranke, a time i kao stranačkog kandidata za splitskoga gradonačelnika na lokalnim izborima koji bi se trebali održati krajem svibnja iduće godine, nije sklon uključivanju u utrku za čelnika splitskog HDZ-a premda je omiljeni "igrač" i Andreja Plenkovića, predsjednika stranke.

No, Maroević ipak neće sudjelovati u unutarstranačkim izborima za šefa gradske stranačke organizacije, zakazanih za 22. studenoga, i to, kako tvrde upućeni, zbog zdravstvenih razloga.

Sada su sve snage "uprte" u drugog iz "mlađe garde", Vicu Mihanovića, još jednog ravnatelja Lučke uprave, one državne. Kako doznajemo, on je spreman preuzeti funkciju čelnika splitskog HDZ-a, gdje za kandidaturu treba prikupiti 156 potpisa podrške članova, što ne bi trebalo biti upitno, jer je dugogodišnji predsjednik Gradskog kotara Mejaši.

Hoće li te mlađe snage i nove "vjetrove" u Gradskom odboru mirno i sa strane pratiti Petar Škorić, aktualni predsjednik stranačke organizacije u drugom gradu u državi, brzo će se znati, kao i eventualna druga imena pretendenata na tu važnu funkciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. listopad 2020 10:05