StoryEditor
SplitPROSVJEDI URODILI PLODOM

Postignut kompromis Banovine sa stanarima Krležine i Ostravske ulice: stvar je spasila rampa!

Piše Antea BURAZIN
28. studenog 2021. - 20:56

Zamjenik dogradonačelnika Bojan Ivošeić razgovaro je s predstavnicima kotara Sućidar i Mertojak o problemu naplate garaža u Krležinoj i Ostravskoj ulici. Stanari su već izrazili negodovanje zbog sistema naplate koji se planirao provesti, no prema priopćenju iz Grada izgleda da je dogovor postignut.

Navedene garaže koje su nedavno klasificirane kao ulična parkirališta, sada se vode kao izvanulična parkirališta te će naplata provoditi 24 sata dnevno. Umjesto uličnih aparata koji su bili predviđeni na obje lokacije ugradit će se rampe. No, kako takva promjena utječe na stanare Krležine i Ostravske ulice?

Naime, kako se navedene lokacije nalaze u zoni tri naplate "Split Parkinga", na uličnim parkiralištima nakon 19 sati radnim prestaje naplata tako da bi svi koji se tamo nađu navečer besplatno parkirali svoja vozila. Uz to, naplata subotom prestaje u 14 sati, a nedjeljom se uopće ne naplaćuje, tako da bi garaže u Ostravskoj i Krležinom bile besplatne za sve građane. Postavljanjem rampe, parkiralište postaje izvanulično te se naplaćuje 24 sata dnevno čime će onima koji nemaju mjesečnu pretplatu, parkiranje preko noći ili vikendom biti neisplativo.

Pravo na dobivanje mjesečne pretplate ostaje nepromijenjeno, svatko tko stanuje tri minute hoda od garaže moći će se prijaviti za pretplatu. Također će se ukinuti mogućnost lokacijske povlaštene karte, a mjesta za invaliditete premjestit će se van područja garaža.

Prema cjeniku za izvanulična parkirališta objavljenom na web stranici "Split parkinga", mjesečna pretplata za stanare iznosi 90 kuna, 120 kuna za građane, a za pravne osobe 160 kuna.

Došlo je i do izmjene oko održavanja i upravljanja garažama za koje je bio zadužen "Split parking", a početak naplate odgodio se dok se ne riješe pitanja oko instaliranja tražene opreme i javne nabave za koju je zadužen "Split parking".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. siječanj 2022 01:41