StoryEditor
Splitajde neka

Pošteno zagužvalo u splitskoj Trajektnoj luci: za vikend očekuju puno putnika, a već sada su na 50 posto lanjskih rezultata. Optimizam i na aerodromu

24. srpnja 2020. - 12:28
Jakov Prkić/HANZA MEDIA

U splitskoj zračnoj i trajektnoj luci ovog vikenda, četvrtog u srpnju, s obzirom na epidemiju koronavirusa očekuju se izvrsni rezultati, značajno bolji od onoga čemu smo se nadali početkom lipnja.

Nakon sjajnog prošlog vikenda u trajektnoj luci do ponedjeljka se očekuje oko 50 tisuća putnika i 12 tisuća vozila, dok se u zračnoj luci ovoga vikenda očekuje 135 zrakoplova s oko 25 tisuća putnika. Nadolazeći vikend špica je sezone, a brojke putnika polako ali sigurno rastu.

- Prošli vikend bio je zaista dobar, veći broj putnika produžio se i na ponedjeljak i utorak, tek smo u srijedu imali malo zatišje. No, već ovoga petka ujutro počele su gužve, osjeća se lijepi šušur.

Približavamo se 50 posto prošlogodišnje sezone, prošlog vikenda imali smo izvanrednih linija, bude li sve po planu tako će biti i ovog vikenda - potvrdila nam je Jelena Ivulić, voditeljica “Jadrolinijine” agencije u Splitu, naglašavajući kako je najtraženija destinacija i dalje Supetar, no primjećujemo kako gužvi ima i za Hvar, Vis, Šoltu.

image
Jakov Prkić/HANZA MEDIA

Registracije su uglavnom strane, prednjače Nijemci, ali ima i Austrijanaca, Čeha, Slovaka, Poljaka...
Pero Bilas, pomoćnik direktora Zračne luke Split, kaže kako su, s obzirom na situaciju, sadašnjim rezultatima itekako zadovoljni.

- Ovoga vikenda očekujemo 135 zrakoplova, od čega je 105 komercijalnih, a 30 u poslovnom aranžmanu. Predviđamo oko 25 tisuća putnika u dva dana pred nama. Poslujemo s 35 različitih aviokompanija, povezani smo s šezdesetak europskih destinacija, a prednjače Nijemci.

Dolaze nam putnici iz osam njemačkih destinacija, no Split vole i unatoč pandemiji dolaze mladi ljudi iz Skandinavije, Velike Britanije, Norveške, Danske, Nizozemske, Belgije... Više ne radimo usporedbe s lanjskom sezonom, no ako usporedimo s prethodnim mjesecom kada smo u cijelom mjesecu imali 27 tisuća putnika, a sada ćemo to ostvariti u jednom vikendu, onda je jasno da obavljamo dobar posao - zaključuje Bilas.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 17:31