StoryEditor
SplitKIŠA PADA, MUTNA VODE TEČE

Poslovođe u kvartovskim dućanima nisu najbolje pratili vremensku prognozu: Splićani ispraznili police s vodom u manjim trgovinama; 'Ostale su još samo one male bočice od po litre, a i to će brzo nestati'

Piše Ana Franić
14. studenog 2019. - 15:11

Idem kupit kruh, govori žena mužu na ulici, na što on zabrinuto priupita, a gdje ćemo kupiti vodu?

Od jučer je u Splitu i okolici na snazi mjera preporuke prokuhavanja pitke vode za malu djecu, onu do tri godine starosti, te starije i osobe oslabljenog imuniteta.

Iz Vodovoda i kanalizacije jutros su potvrdili kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna, dok je parametar zamućenosti još uvijek povećan.

Iako su od jutros po Splitu i okolici raspoređene autocisterne i vodospremnici za dostavu vode za piće, veliki broj građana pohrlio je u trgovine kupiti vodu, što je u nekim kvartovskim dućanima rezultiralo praznim policama.

I sami smo napravili đir po trgovinama oko Slobodne Dalmacije.

- Voda je jutros razgrabljena. Onih velikih od šest litara više nema, samo su ostale male boce od pola litre, ali mislim da će i to brzo nestati- govori nam prodavačica koja je željela ostati anonimna.

Slična situacija je bila i u ostalim manjim dućanima. Ako u kojem i ima još uvijek zaliha vode, brzo će se prodati, a problem kvartovskih dućana je što imaju mala skladišta.

Veće trgovine spremnije su za navalu građana, tako da kod njih još uvijek ima vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 22:25