StoryEditor
SplitVozači, oprez

Popravlja se raspadnuto raskrižje u centru Splita: do subote se zatvara i Put Brodarice, evo kako u gradu misle riješiti problem prometnog kaosa

Piše G. ZUBČIĆ
7. svibnja 2019. - 23:12

Neravni i pohabani asfalt na raskrižju Puta Brodarice, Terzićeve i Tripalove ulice, na čije smo loše stanje u nekoliko navrata upozoravali, sanirat će se od srijede u 10.30 sati do subote u 4 sata, najavljeno je iz gradske uprave.

Budući da je spomenuto raskrižje dosta opterećeno, a istodobno se obavljaju radovi na susjednim prometnicama kao što su Put Supavla i Hercegovačka ulica, ta lokacija kod trgovačkog centra "Joker" i Prve policijske postaje neće se zatvoriti za promet, nego će se, kako poručuju iz Banovine, kolnik i signalizacija obnavljati po sistemu "pola-pola".

- U srijedu zatvorit će se zapadna polovica raskrižja, tako da će biti zabranjeno skretanje udesno iz Ulice Hrvatske mornarice prema Putu Brodarice osim za vozila koja sudjeluju u radovima i automobile stanara okolnih kuća. Njima će se, kao obilazni pravac, ostaviti slobodan prolaz preko postojećeg parkirališta s jugozapadne strane raskrižja, dok bi se promet Ulicom Mike Tripala odvijao jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu privremenu signalizaciju. Istočni prilaz raskrižju bit će slobodan - ističu komunalci.

U četvrtak će se na isti način zatvoriti istočna strana raskrižja, ona bliža prilazu iz Ulice Domovinskog rata, pa će obilazni smjer za stanare i sve korisnike poslovnih i javnih sadržaja u Terzićevoj ulici biti kroz Put Supavla.

- Za petak je planirano asfaltiranje spomenute zone, a potom i popravak signalizacije, kako bi se do subote ujutro sve dovršilo i promet pustio punim kapacitetom - dodaju iz Grada.

Izdvojeno

27. srpanj 2020 06:01