StoryEditorOCM
SplitSPREMAN ZAMJENSKI IZVOĐAČ

Ponovo se čuje buka s gradilišta 'Westagatea': provjerili smo kada bi trebao biti dovršen splitski megaprojekt, najviši toranj u Hrvatskoj

20. rujna 2018. - 10:16

Nakon dužeg vremena, ovih dana čuju se buka s radilišta na nedovršenom sjevernom tornju projekta "Westgate" koji se gradi uz Ulicu Domovinskog rata.

S nebodera koji bi trebao imati 27 katova skinuta je zastava zagrebačke tvrtke "Tehnika", glavnog izvođača.

Davoru Pavlovu, direktoru investitorske kompanije "Westgate Tower", poslali smo pitanja jesu li nastavljeni radovi, je li "Tehnika" i dalje u statusu glavnog izvođača, te kada bi trebao biti dovršen toranj?

Split će ipak imati najviši toranj u Hrvatskoj! Westgate napokon dobio dozvolu, no jedna je bitna stvar još uvijek nejasna...

– U tijeku su pripremni radovi za postavljanje aluminijske ostakljene fasade i različitih tipova instalacija. Međutim, cjelokupna dinamika izgradnje ipak ovisi o sudbini "Tehnike", kao glavnog izvođača, za koju očekujemo da će biti poznata do kraja mjeseca – ustvrdio je Pavlov.

– Trenutno je naš ugovor s "Tehnikom" i dalje na snazi, ali istovremeno imamo spremnu alternativu u slučaju njihove duže ili trajne nesposobnosti za nastavak gradnje. Bez obzira na sve, nadamo se da će zgrada biti dovršena do kraja 2019. godine – navodi se u odgovoru predstavnika ulagačke tvrtke.

Čudovište od 27 katova, visoko 110 metara: pogledajte kako u Splitu ubrzano niče najviši toranj u Hrvatskoj i kakav se spektakularan pogled na grad već sad pruža s vrha zgrade

Poslali smo upit i Zlatku Sirovcu, direktoru "Tehnike", tvrtke nad kojom je određeno vještačenje radi utvrđivanja postoji li uvjet za otvaranje stečajnog postupka zbog prezaduženosti. Zanimalo nas je u kakvom je stanju njihov angažman na izgradnji splitskog hotelsko-poslovnog nebodera koji bi trebao biti najviši u Hrvatskoj.

Unatoč obećanju direktorove tajnice kako će odgovor s potpisom nekoga od članova poslovodstva biti poslan tijekom istoga dana, do zaključenja ovog teksta nismo ga dobili. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 07:39