StoryEditor
SplitSTOJ DOMA I NE MRDAJ

Ponoćna akcija: bili smo na terenu i uvjerili se kako policija zaustavlja svako vozilo koje prođe čuvenim rotorom između Splita i Solina! 

24. ožujka 2020. - 00:28
Policija je točno u ponoć u rotoru između Splita i Solina počela kontrolirati provođenje nove Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

Od ponoći su policijski službenici krenuli u provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Ulaz u grad je zatvoren za sve koji nemaju prebivalište u Splitu i za građane koji ne posjeduju propusnicu izdanu od strane nadležnog tijela.

Na terenu smo se uvjerili da je policija točno na vrijeme, kako je najavljeno, krenula s provođenjem tih mjera.  

Kružni tok na Bilicama od ponoći su osvijetlile rotirke, a policijski službenici su zaustavljali svako vozilo koje ulazi u grad.

Jedna patrola je smještena na prilazu iz smjera Klisa dok je druga na izlazu za Split. Svjetlosna i znakovna signalizacija navodi vozače prema policajcima koji nakon kratke provjere dokumentacije propuštaju sve koji su ulaze u svoje mjesto prebivališta ili posjeduju propusnicu.

- Kako bi svi zajedno spriječili širenje bolesti, dnevne migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela - poručili su iz jučer policije. Zbog navedenih provjera najavili su i mogućnost stvaranja veće kolone i zastoja, pogotovo na prilazima Splitu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, danas je, podsjetimo,donio tri nove odluke, a jedna od njih je, dakle, i Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2022 05:31