StoryEditorOCM
SplitDAN POLICIJE

Položeni su vijenci na groblju Lovrinac, a za poginule i preminule policajce održana je posebna ceremonija u zgradi policijske uprave. Pogledajte kako je to izgledalo...

Piše SPLIT SD
27. rujna 2022. - 14:19

Svečano obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila u PU splitsko-dalmatinskoj započelo je jutros polaganjem zajedničkog vijenca na centralnom križu i groblju branitelja na Gradskom groblju Lovrinac.

Uz načelnika Slobodana Marendića, zamjenika načelnika Marka Srdarevića, načelnike Sektora, te zapovjednika Jedinice specijalne i interventne jedinice, bili su izaslanik župana Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić, dogradonačelnik Bojan Ivošević i brigadir Darko Podrug iz Hrvatske ratne mornarice.

image

Slobodan Marendić i Marko Srdarević 

Joško Šupić/Cropix

Načelnik Slobodan Marendić predvodio je izaslanstvo Policijske uprave splitsko-dalmatinske koje je, uz nazočnost članova obitelji,  položilo cvijeće i na grobove poginulih i preminulih kolega čije posljednje počivalište je na Lovrincu.

Poginulih i preminulih kolega sjetili su se i na ceremoniji koja je održana u atriju policijske uprave ispred murala postavljenog u čast policijski službenika poginulih u Domovinskom ratu.

image

Ceremonija u atriju zgrade policijske uprave

Joško Šupić/Cropix

Uz izaslanstvo Policijske uprave splitsko-dalmatinske, cvijeće su položili članovi Udruge specijalne jedinice policije BATT, Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski,  Udruge Tigar SDŽ Imotski-Rakitje i Udruge prvi hrvatski redarstvenik. U crkvi sv. Josipa održana je sveta misa koju je predvodio don Marko Trogrlić, policijski kapelan splitskog policijskog dekanata, a na obilježavanju je pjevala policijska klapa "Sveti Mihovil".

image
Saša Burić/Cropix

U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, u srijedu će na splitskoj rivi od 10 do 13 sati biti održana prezentacija policijske opreme i vještina. Također, tijekom utorka i srijede, od 8 do 14 sati, Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske u prostorijama Jedinice specijalne i interventne policije u Mravincima organizira akciju darivanja krvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2023 21:21