StoryEditor
SplitNEMA LABAVO

Policija zbog korone krenula oštro po ugostiteljskim objektima: u kafiću na Poljičkoj zatekli čak 130 gostiju, prema jednom morali upotrijebiti silu!

Piše PSD
22. studenog 2020. - 17:39
PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su u noći s 21. na 22. studenog u cilju utvrđivanja provođenja Odluke Stožera Civilne zaštite o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, obavili nadzor rada u ukupno 163 ugostiteljska objekta na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Obavljenim nadzorom u 10 ugostiteljskih objekata utvrđene su nepravilnosti u radu zbog prekoračenja radnog vremena, o čemu ćemo podnijeti izviješća nadležnom Državnom inspektoratu i Stožeru Civilne zaštite.

U jednom ugostiteljskom objektu na Poljičkoj cesti, u okviru dozvoljenog radnog vremena, zatečeno je 130 gostiju. Prema jednom muškarcu su uporabljena sredstva prisile te će biti prijavljen zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.

Na drugoj lokaciji, u manjem ugostiteljskom objektu u ulici Ivana Gudelja u Splitu zatečeno je 66 gostiju, a zbog kršenja Odluka Stožera Civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu i prekoračenju radnog vremena nad odgovornom osobom provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je ostvarila obilježja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

image
Marko Todorov/Cropix

Nadalje, navode kako je dovršeno i kriminalističko istraživanje nad mlađim muškarcem provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti kada se na sinjskom području udaljio iz doma unatoč određenoj COVID mjeri te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

PU splitsko dalmatinska kontinuirano provodi aktivnosti kroz redovnu službu i ciljano vezano uz Odluke Stožera Civilne zaštite. Tako navode kako su i prije dva vikenda u provođenju nadzora evidentirali nepravilnosti u radu ugostiteljskih objekata. tada je u 10 ugostiteljskih objekata utvrđeno nepoštivanje odluke o radnom vremenu do 24 sata.

Državni inspektorat je za tri objekta pokrenuo postupak sankcioniranja, a o utvrđenim kršenjima Odluke izvješten je i Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 00:41