StoryEditor
SplitNADZOR PROMETA

Policija u akciji na splitskim ulicama i ovog vikenda: posebno će kontrolirati vožnju pod utjecajem alkohola, brzinu, pojas, mobitel...

31. srpnja 2020. - 19:48
Ilustracija/Nikša Stipaničev/HANZA MEDIA

Iz PU splitsko-dalmatinske obavještavaju kako će policijski službenici i ovaj vikend provoditi aktivnosti pojačanog nadzora cestovnog prometa.

- U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica, kao i zbog povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama i tijekom ovog vikenda policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja - navode u policiji.

To se posebno odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela. Počinjenjem navedenih prekršaja događaju se prometne nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti "plavaca" će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. recidiviste. Sve sudionike u prometu podsjećaju na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 02:17