StoryEditor
SplitSUBOTNJA ‘ŠPICA‘

Policija patrolira Splitom i upozorava rijetke šetače da se požure kući, nema ni okupljanja ni incidenata, a fotografije našeg reportera su nestvarne

Piše S. J. T.
4. travnja 2020. - 17:31
Božidar Vukičević/Hanza Media

Kako su nam rekli u Policijskoj upravi Splitsko - dalmatinskoj stanje tijekom jutra u gradu je bilo mirno, građani su se držali preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite te nisu zamijećena veća okupljanja.

Iako je bilo pomalo tužno vidjeti "osamljenu" i suncem okupanu rivu, ipak je taj prizor poslao dobru poruku: Splićani su ostali doma.

Temperatura je inače bila idealna za kavu i šetnju, oko 17 °C, ali građani su napokon shvatili da je pametnije ostati doma, te hvatati D vitamin na balkonima, dvorištima, ali opet uz držanje razmaka. 

- Što se tiče mjere samoizolacije u protekla 24 sata smo izvršili 177 provjera, te smo u dva navrata utvrdili kršenje te mjere. Što se tiče nadzora mjera o zabrani okupljanja na javnim mjestima, a koje je donio Stožer civiline zaštite Republike Hrvatske, policijski službenici aktivno nadziru provođenje te odluke. Policija apelira na građane da se drže propisanih mjera i slušaju upute policijskih službenika na terenu - kaže nam Sanja Nazlić iz PU Splitsko dalmatinske.

Jedan od "šetača" nam je rekao da je bilo svega nekoliko građana na Rivi, oko pazara i autobusnog kolodvora. Neki su sjeli na klupe. On se spustio do grada, ali su ga policajci, kaže, pristojno upozorili.

Policija, kako nam javljaju i drugi građani, cijeli dan patrolira centrom grada, kao i okolnim lokacijama na kojima su Splićani prije često provodili vrijeme prije 'koronakrize'. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 00:16