StoryEditorOCM
Splitodgovorili mu

Policija odgovorila na Ivoševićeve optužbe: ‘Iznio je neistine i zaštićene osobne podatke. Nema dokaza da je itko znao‘

Piše Split SD
10. travnja 2024. - 15:33

Nakon optužbi splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića upućenih policiji, oglasili su se službenim priopćenjem.

Prenosimo ga u cijelosti: 

U odnosu na javno iznesene tvrdnje zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića danas, 10. travnja 2024.godine na konferenciji za medije koju je organizirao Grad Split, a u cilju točnog informiranja obavještavamo javnost kako slijedi:

Policijska uprava splitsko-dalmatinska je odmah po događaju, u veljači ove godine, provela postupak prikupljanja dokaza i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezano uz telefonski razgovor policijskog službenika i osobe koja je bila na mjestu događaja. Dakle, odmah na početku važno je napomenuti, policija je postupala samoinicijativno, temeljem iskaza zamjenika gradonačelnika i bez da su druga tijela to od nas tražila.

U provedenom postupku nije utvrđen niti jedan dokaz da je policijski službenik imao prethodne informacije o ovom događaju, niti da je na bilo koji način sudjelovao u događaju.

Ivošević šokirao javnost, iznio ozbiljne optužbe: ‘Sačekušu su mi napravili policajci u dogovoru s kriminalcima...‘

Izuzetno je važno javnost obavijestiti o činjenici da policijski službenik nije nazvao počinitelja kaznenog djela, već osobu za koju je pretpostavljao da se nalazi u njegovom društvu,  koju poznaje od ranije i to isključivo kako bi pokušao smiriti sukob. U cilju utvrđivanja svih činjenica utvrđena je lokacija osoba, obavljeni su razgovori s policijskim službenikom i osobom koju je kontaktirao i nije utvrđena nikakva povezanost policijskog službenika s navedenim događajem, niti da je za isti znao prije već je za istu doznao putem uobičajenih kanala komuniciranja policije obnašajući policijsku službu.

Sve prikupljene informacije i činjenice dostavljene su Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu i Uredu načelnika ove uprave 16. veljače 2024. godine.

Zamjenik gradonačelnika u posjedu je upravo te dokumentacije koja je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu Split i  ne radi se o novima saznanjima, niti spoznajama  jer je već u veljači sve dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, koje nije naložilo poduzimanje dodatnih radnji.

Potrebno je na kraju još jednom podsjetiti javnost da je policija u odnosu na događaj od 2. veljače 2024.godine u kojem je oštećen zamjenik gradonačelnika Grada Splita u roku od 24 sata dovršila istraživanje te je muškarac uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Zabrinjavajuće je da su danas bez argumenata javno iznesene netočne optužbe u kojima je imenom i prezimenom prozvan policijski službenik, a za kojeg je utvrđeno da svojim ponašanjem nije ostvario obilježja kaznenog djela niti disciplinske odgovornosti. Nadalje, izneseni su podaci o prekršajnoj i kaznenoj evidenciji, koji su zaštićeni osobni podaci, a koji su ODO-u Split dostavljeni radi provođenja postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:17