StoryEditor
Splitvatra krenula iz stolarije

Policija objavila uzrok požara pokraj 'Slobodne': potvrđene su neslužbene informacije - za sve su krive iskre iz aparata za varenje!

Piše PSD
23. srpnja 2019. - 18:27

Požar koji je izbio u subotu popodne u skladištu Slobodne Dalmacije​, a​ u potpunosti je ugašen tek u nedjelju rano ujutro​ izbio je zbog iskri od varenja​, potvrdila je PU splitsko-dalmatinska.

​Još uvijek se zbraja materijalna šteta koja će biti velika, dodaju u policiji.

Time su zapravo potvrđene neslužbene informacije koje smo već objavili kako vlasnik stolarske radionice radio aparatom za zavarivanje, a nakon što je otišao na ručak zapalila se piljevina u koju je 'skočila' iskra.

Požar kraj Slobodne buknuo u stolarskoj radnji, iskra iz aparata za zavarivanje zapalila piljevinu?

Veliki požar u staroj staroj knjigovežnici "Slobodne Dalmacije" buknuo je, podsjetimo, u subotu poslije podne. Prvu dojavu o gustom crnom dimu iz smjera "Slobodne Dalmacije" vatrogasci su primili u 16.41 sati. Na teren je odmah izašlo 23 gasitelja iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, dobrovoljnih vatrogasnih društva Split i Vranjic sa osam vozila. Požar je lokaliziran u 17.25 sati.

Zbog gustog dima i moguće eksplozije - budući da su u zgradi skladišta bile boce plina- tijekom gašenja požara evakuirani su stanari okolnih zgrada, kao i novinari redakcije "Slobodne Dalmacije" iz susjedne zgrade. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. listopad 2020 20:49