StoryEditorOCM
SplitPLAVA LINIJA

Policija o osiguranju Europskog vaterpolo prvenstva u Splitu: ‘Pripreme su trajale od početka godine‘; Pogledajte tko je sve angažiran na čuvanju sportaša

Piše K.M.B.
13. rujna 2022. - 13:34

Postavljeni cilj službi zaduženih za sigurnost je u potpunosti ostvaren – svi akteri ovog dinamičnog natjecanja sigurno su boravili u Splitu, trenirali su, natjecali se i sigurno se vratili svojim kućama, istaknuli su u priopćenju iz PU splitsko-dalmatinske vezano za održano prvenstvo u vaterpolu. U nastavku informacije za javnost kronološki su opisali pripreme za osiguranje događaja i sami tijek manifestacije.

U Splitu je od 27. kolovoza do 10. rujna 2022. godine održano 35. Europsko vaterpolo prvenstvo za žene i muškarce na kojem je sudjelovalo 28  reprezentacija (12 ženskih, 16 muških) iz čitave Europe. Nakon priprema koje su i za djelatnike PU splitsko dalmatinske trajale od početka godine, 15 dana natjecanja u kolovozu i rujnu obilježila je sportska napetost i  zahtjevna organizacijska dinamika.

image

Europsko vaterpolo prvenstvo u Splitu

PU SD

Sve su reprezentacije smještene u hotelima na području Splita i Solina, i u kombinaciji sa intenzivnom turističkom sezonom te prometnom infrastrukturom, planiranje i organizacija transfera na treninge i utakmice, osiguranje objekata smještaja, objekata treninga (bazeni na Poljudu) i same Spaladium Arene, pokazalo se kao složena zadaća za sve partnere u organizaciji, izazovan projekt sigurnosti kojem smo svi skupa, suorganizatori i gledatelji, odgovorili na najbolji način.

Naime usprkos naprijed  opisanim složenostima, cilj službi zaduženih za sigurnost je u potpunosti ostvaren – svi akteri ovog dinamičnog natjecanja  sigurno su boravili u Splitu, trenirali, natjecali se i sigurno se vratili svojim kućama.

Na poslovima osiguranja u različitim segmentima bili su raspoređeni  djelatnici PU splitsko dalmatinske iz redova Jedinice specijalne i interventne policije,  policijski službenici iz policijskih postaja, temeljne, prometne, kriminalističke i granične policije. U najintenzivnijim danima, a da bi uz natjecanje i svi ostali poslovi tekli uobičajeno, potpora je osigurana i od strane Ravnateljstva kao i  najbližih nam Policijskih uprava.

image

Europsko vaterpolo prvenstvo u Splitu

PU SD

Danima prije početka natjecanja uspostavljen je stožer osiguranja pa je koordinacija sa organizatorima i redarskom službom visoku razinu dostigla na vrijeme, i prije dolazaka reprezentacija u Split. Posvećenost i dobar vremenski redoslijed ključnih aktivnosti u planiranju i organizaciji, omogućio je da sve aktivnosti od prvog kontakta sa graničnom policijom, transfera na treninge i utakmice do pozdrava na odlasku, budu provedene po dogovorenoj satnici, u sigurnom okruženju.

Uz svakodnevnu dinamiku natjecanja od 08.00 do 22.00 sati, poseban angažman i koordinaciju zahtijevale su utakmice naših Barakuda. Od susreta sa Maltom na otvaranju, do finala i utakmice za zlato sa Mađarskom, Spaladium Arena bila je pretijesna za sve zainteresirane. Prosječno je više od 9000 gledatelja pratilo utakmice muške reprezentacije Hrvatske, a i  u ženskom dijelu turnira utakmice Hrvatske bile su popraćene navijačkim dekorom.

image

Europsko vaterpolo prvenstvo u Splitu

PU SD

Policijski službenici i redarska služba u užoj i široj zoni Spaladium Arene, upravo u vrijeme ključnih susreta,  značajno su utjecali na ocjene o uspješnosti organizacije koje su iznimno visoke i poticajne za sve aktere.  Utakmicu na otvaranju i finalni susret, zajedno sa dužnosnicima međunarodnih sportskih  organizacija  pratili su i visoki dužnosnici Republike Hrvatske i Mađarske.

Koncerti nakon večernjih utakmica protekli su u sigurnom okruženju i veselom raspoloženju,  na što su uz posvećenost policije i redara, značajno utjecali i izvrsni sportski rezultati  ženske i muške reprezentacije. Dok smo svi skupa uživali u vaterpolu i uspjesima hrvatske vaterpolo reprezentacije,  mi smo vodili računa i o sigurnosti kako gledatelja  tako i natjecatelja.

Čestitamo  ženskoj reprezentaciji na najboljem rezultatu i posebno Europskim prvacima, našim Barakudama na osvojenom zlatu. Svojim smo  radom Split htjeli učiniti gradom sigurnim za sve sudionike natjecanja, gradom Barakuda i sporta iz kojeg svi nose lijepe uspomene, a posebno smo ponosni  na naše vaterpoliste - Hrvatska nosi zlato.

Njihov izvještaj objavljen je i na službenim stranicama PU splitsko-dalmatinske:

https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr/vijesti/foto-galerija-uspjesno-provedeno-osiguranje-35-europskog-vaterpolo-prvenstva/39080

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 05:50