Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
SplitNE VOZITE SE BEZVEZE

Policija će sutra kontrolirati sve glavne ceste i prilaze Splitu: Moramo spriječiti širenje bolesti, dnevne migracije svedite na najmanju moguću mjeru

Piše Gabrijela Radanović
23. ožujka 2020. - 21:19
Srđan Vrančić/ HANZA MEDIA

Policijski službenici će od sutra na prilaznim pravcima gradova nadzirati provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Premda nam nisu htjeli otkriti točne lokacije na našem području, iz policije su nam potvrdili da će se njihovi djelatnici nalaziti na frekventnim prometnicama i na ulazima u grad, radi čega postoji mogućnost stvaranja veće kolone i zastoja, pogotovo na prilazima Splitu. Valja naglasiti da će prednost prolaza imati samo vozila žurnih službi.

- Kako bi svi zajedno spriječili širenje bolesti, dnevne migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela - poručili su iz policije. 

Njihovi službenici će od ponoć na području čitave PU splitsko-dalmatinske nadzirati provedbu ove mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite. 

- Napominjemo kako je i ova mjera Stožera civilne zaštite RH donesena u cilju smanjenja mogućnosti širenja bolesti, radi čega još jednom apeliramo na građane da se iste dosljedno pridržavaju. Molimo pratite upute, savjete i zapovijedi policijskih službenika na terenu - poručili su iz PU splitsko-dalmatinske uoči početka kontrole provođenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka 

Građani koji su isključeni od predmetne zabrane, obvezni su policijskim službenicima koji nadziru provedbu odluke pokazati potvrdu izdanu od nadležnog tijela.

#KORONAVIRUS#MJERE PREVENCIJE ZA COVID-19#POLICIJA#STOžER CIVILNE ZAšTITE#STOžER CIVILNE ZAšTITE RH

Izdvojeno