StoryEditor
SplitPRIKOČI MALO

Policija će pojačano nadzirati prilaze grobljima, vozače moli za oprez, a građanima savjetuje korištenje javnog prijevoza kako bi se smanjile gužve

Piše PSD
29. listopada 2020. - 12:10
Goran Šebelić/Ilustracija/Cropix

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, tijekom slijedećeg vikenda na cijelom području Republike Hrvatske, pa tako i na području PU splitsko-dalmatinske očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno na prilaznim cestama prema grobljima gdje će policijski službenici pojačano nadzirati promet.

Na svim važnijim cestovnim pravcima, kao i prilaznim cestama prema grobljima, osigurat će se nazočnost policijskih službenika i prometnih ophodnji, kako bi se osiguralo nesmetano odvijanje cestovnog prometa.

Na mjestima gdje zbog velikog intenziteta vozila i ljudi dođe do prometnih zastoja, policijski službenici će, bude li potrebno, obavljati i upravljanje prometom.

Iz policije apeliraju da se vozači prilikom dolaska u blizinu groblja ne parkiraju na mjestima na kojima to nije dozvoljeno, da ne ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima, te da pripaze na uočljivost pješaka.

- Upućujemo vozače da se vozilima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu.

Građanima savjetujemo da u što većoj mjeri, tamo gdje je to moguće, koriste vozila javnog prijevoza, kako bi se na taj način spriječilo stvaranje većih zastoja u prometu.

Molimo ih i poštuju smjernice i zapovijedi policijskih službenika, u cilju neometanog odvijanja prometa i sigurnosti svih sudionika u prometu - navode u splitskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 22:14