StoryEditorOCM
SplitVELIKO SRCE

Policajci iz cijele županije pomažu stradalima u potresu, skupljaju potrepštine i novčane donacije i za svoje kolege koji su ostali bez kuća

Piše PSD
2. veljače 2021. - 11:49

Nakon što su krajem 2020. godine svjedočili katastrofalnim razaranjima u Sisku, Petrinji i Glini, djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske nisu ostali ravnodušni na snimke srušenih domova i uništenih gradova. Gotovo svaki građanin je pomogao, pa tako i policajci, svatko onoliko koliko je mogao i kako je nabolje znao.

Individualno su pomagali i priključivali se brojim humanitarnim akcijama kako bi odjećom, hranom i ostalim potrepštinama pomogli ljudima u potresom pogođenim područjima.

Djelatnici Postaje granične policije Trilj su odmah nakon potresa započeli s prikupljanjem pomoći, te su već u prvim danima siječnja za obnovu porušenog područja uplatili šest tisuća kuna. Djelatnici Prve policijske postaje Split prikupili su novčana sredstva za kupnju 65 grijalica koje su odnijeli u Petrinju i Sisak.

Zaposlenici Policijske postaje Sinj pokrenuli su humanitarnu akciju kojom će novčano pomagati jednog kolegu u Policijskoj postaji Petrinja na način da će sljedećih šest mjeseci prikupljati novčana sredstva i uplaćivati mu na račun kako bi bio u mogućnosti lakše i brže obnoviti svoj dom.

image
Tom Dubravec/Cropix

Policajci iz Postaje aerodromske policije Split sjetile su se svog kolege koji je prije desetak godina dolazio tijekom ljeta na ispomoć, a u potresu mu je oštećena kuća u kojoj sada nije moguće stanovati, pa su samoinicijativno prikupili pet tisuća kuna za potrebe uređenja i obnove.

Također, u Policijskoj postaji Makarska djelatnici su pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava koja je još uvijek tijeku.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska, u suradnji sa sindikatima i IPA Regionalni klub Splitsko-dalmatinska pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja financijske pomoći njihovom kolegi koji sa svojom obitelji živi na području Petrinje, a čija obiteljska kuća je nakon razornog potresa neuvjetna za život.

Tijekom 20 dana trajanja akcije djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske prikupili su do sada ukupno 65 tisuća kuna. Novac će mu biti uplaćen i nadaju se da će se uskoro s obitelji moći vratiti u svoj dom.

U ovoj akciji sudjelovali su djelatnice i djelatnici svih policijskih postaja i svih ustrojstvenih jedinica, pokazali su veliko srce, solidarnost i humanost koja je za svaku pohvalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 15:56