StoryEditor
Split'pratimo što se događa'

Pola godine nakon sjednice u Splitu Plenković obećao gradnju zaobilaznice i brze pruge

Piše PSD
25. listopada 2018. - 21:23
_DSC2515.JPG

„Obavili smo inventuru zaključaka i ciljeva koje smo si zadali i možemo konstatirati da je tempo i dinamika izvedbe zadovoljavajuća, a tiče se Splita i čitavog hrvatskoga Juga. Razgovarali smo o daljnjem ubrzavanju procesa oko Tehnološko-prometnog parka na Dračevcu u kojem je rješenje za pravosuđe, policiju, Ministarstvo kulture, prometno središte i tehnološku industriju, što će biti veliki iskorak za splitsku aglomeraciju“ rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara nakon sastanaka održanih s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Sastanci su održani nakon skoro pola godine od sjednice Vlade u Splitu i svojevrsna su rekapitulacija zadanih obaveza.

„Ulazimo u 40. godišnjicu ozbiljnijih ulaganja u splitsku infrastrukturu, dakle od Mediteranskih igara nije se ulagalo. Došlo je konačno vrijeme da se krene, a točka preokreta bila je sjednica Vlade u Splitu. Briga premijera za provedbu i realizaciju je jamstvo za ispunjavanje ciljeva postavljenih 4. svibnja“ zaključio je gradonačelnik.

Premijer Plenković rekao je kako Vlada vrlo pedantno i pažljivo prati što se događa u Splitu.

„Gradu Splitu i Županiji Splitsko-dalmatinskoj trenutno je najvažniji angažman Ministarstva prometa i Hrvatskih cesta, realizacija zaključaka koji bi trebali riješiti velike prometne gužve tijekom ljetnih mjeseci, prvenstveno splitska zaobilaznica i brzi željeznički promet od Resnika do Trajektne luke. Moj je prioritet da Splićani budu zadovoljni sa infrastrukturnim rješenjima jer oni žive ovdje, na taj ćemo način postići najbolje rezultate“ rekao je premijer Plenković.

Pohvalio je angažman gradonačelnika Krstulovića Opare i splitske gradske uprave koja je u suradnji s Ministarstvom okoliša i Fondom za zaštitu okoliša riješila problem sanacije odlagališta Karepovac te izrazio podršku u nastavku tih aktivnosti, rekavši kako treba dugoročno i trajno rješiti pitanje zbrinjavanja otpada s Centrom za gospodarenje otpadom u Lećevici.

Na jutrošnjem sastanku u Banovini gradonačelnik Krstulović Opara sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović Tomaš i Ninom Velom, predsjednikom Gradskog vijeća Igorom Stanišićem i ostalim suradnicima premijeru Plankoviću detaljno je iznio stanje projekata, naglasivši kako je Grad tu da rastereti državu: „Mi smo na terenu i najbolje vidimo stvari. Zajedničkom koordinacijom i političkom voljom sve zacrtano može se ostvariti“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 10:32