StoryEditorOCM
Splitsmeće s bilica

Pokraj pazara auta narastao deponij otpada, ali i neki drugi problemi. ‘Iz Grada nam je rečeno da je centar prioritet‘

Piše Marin Prvan
29. ožujka 2023. - 20:56

Predsjednik GK Mejaši Toni Piplica je na Facebooku žestoko kritizirao pazar auta na Dračevcu, kazavši da se o toj manifestaciji u medijima piše uglavnom u pozitivnom kontekstu, ali ako se dublje zagrebe, na površinu isplovljavaju mnogi problemi.

- Otpad koji je tu kroz godine nastao je priča za sebe. Pogledajte fotografije. Prijavljeno komunalnom redarstvu i Čistoći - napisao je Piplica.

image
privatni album

Naime, riječ je o platou izvanuličnog parkirališta Dračevac nasuprot kojeg se održava pazar auta. Sada se tu, praktički, nalazi mini deponij. Sami plato se već duži niz godina ne može koristiti - kako od strane okolnih stanara, tako i od posjetitelja i izlagača nedjeljnog sajma - jer je pristup deponiju omogućen sa svih strana. 

image
privatni album
image
privatni album

Također, u posjedu smo maila na kojem je vidljivo da su, u lipnju 2022., iz Odsjeka za komunalno održavanje urgirali prema Čistoći da se ukloni nataloženi otpad. No, čak i ako je simptom tada uklonjen, dijagnoza je, očito, kronična.

image
privatni album
image
privatni album

Ali, nije samo smeće problem kojeg generira pazar auta. Riječ je o događaju prilikom kojeg se svaku nedjelju krše i prometni propisi.

Svake nedjelje se na Bilicama negdje mora parkirati i mnoštvo automobila; puno više nego na priloženim slikama. 

image
privatni album
image
privatni album

- Širina ceste sa fotografija je manja od pet metara. To znači da se, uz parkirana vozila, dva auta ne mogu mimoići.  A što se tiče prometnih redara, kotarskom vijećniku s Bilica je iz Grada rečeno da im je centar prioritet. Klasika - poručuje Piplica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 07:07