StoryEditor
Splitgužva koju volimo

Pogledajte veliku fotogaleriju iz centra grada: Splitom opet vlada 'onaj' šušur, otvorene su 'kućice', započeo je Zimski akvarel!

Piše PSD
1. prosinca 2018. - 23:31

Konačno je krenulo! U subotu su započela adventska događanja u Splitu, a vrhunac večeri svakako je i službeno otvaranje popularnih kućica. Riva i centar grada puni su ljudi, a Splićani kao da su jedva dočekali da se nakon završetka turističke sezone vrate "na svoje". Uz to, poslužilo ih je i ugodno vrijeme (oko 10 stupnjeva), bez kiše.

Inače, ovogodišnji program adventskih događanja u našem gradu nosi naziv "Zimski akvarel" - adventske i božićne svečanosti u Splitu, a trajat će od 1. prosinca do 7. siječnja 2019. godine.

Prvog dana otvaranja "Akvarela" nastupiio je Giuliano, a za vrijeme "Zinmskog akvarela" pjevat će i Hari, grupa "Dalmatino", klapa "Iskon", Četiri tenora, "Slavonija band", Neno Belan i "Fiumensi"...

U Đardinu upaljena prva adventska svijeća; Opara: Grad je osvijetljen, ljudi su dobre volje

Na Rivi će ove godine biti 20 kućica, više nego lani, s tim da će njih 12 biti rezervirano za ugostiteljsku djelatnost. I ove će godine Đardin biti mjesto okupljanja djece. Nova lokacija bit će Trg Gaje Bulata sa četiri kućice trgovačke namjene, a tu će se održavati nastupi uličnih pjevača, rečeno je u najavi ove manifestacije.

Na Prokurativama će biti dječji vlakić, a Ulica kralja Tomislava će se, osim lokacije ispred Galerije umjetnina, proširiti i na dio ispred stare Pošte.

Đardin i ove godine svijetli u šarenim bojama božićnih ukrasa i prigodnih dječjih 3D likova, uz bogat glazbeni i dramski program, plesne nastupe i prigodnih darova. Subota u Đardinu rezervirana je za dječje programe, a nedjelja za koncertne programe orkestara i zborova klasične i duhovne glazbe.

Jedna od lokacija u sklopu "Zimskog akvarela" bit će i studentski Kampus, a posebno će zanimljiv adventski program imati mjesni odbor Žrnovnica sa živim jaslicama - najavila je na predstavljanju "Zimskog akvarela" krajem listopada direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić.

#SPLIT#ZIMSKI AKVAREL

Izdvojeno

07. srpanj 2020 12:13