StoryEditorOCM
SplitKAD DOĐE PLIMA...

Pogledajte kako izgleda štekat poznatog splitskog kafića koji je jutros osvanuo pod morem! Bez gumenih čizama nema vam na kavu...

Piše Split SD
22. studenog 2022. - 14:32

Danas je dan kada se nikome ne da ništa i kada bi svi najrađe ostali doma, ali, nažalost, većina nema taj luksuz. Od ranog jutra puše jako jugo s kišom, pa stoga ne čudi da uz obalne dijelove grada dolazi do poplava, kao što je danas slučaj u lučici Zenta.

Sama količina kiše koja je pala, naravno, nije dovoljna da poplavi cijeli plato, sve do ulaska u kafić i restoran "Kalafatić", ali kombinacija niskog tlaka i velike plime nabila je more u ovaj dio lučice.

image
Snimio čitatelj

Djalatnici županijske Lučke uprave cijelo jutro obilaze i provjeravaju brodove po gatovima i obavještavaju vlasnike ako se radi o nekoj ozbiljnijoj situaciji.

Zorno su nam pokazali svojim primjerom kako to izgleda sjedenje na poplavljenom štekatu tijekom kratkog predaha...Svakako, sada je situacija pod kontrolom, ali prema današnjoj prognozi moglo bi u popodnevnim satima biti i lebićade, a to je već opasnija situacija jer bi onda mogao poplaviti veći dio obalnog pojasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 19:36