StoryEditor
SplitNIJE VAM ĆAĆINO

Pogledajte kako izgleda dječje igralište u Iločkoj ulici nakon što su ga ‘obradili‘ vandali. Stanari: Stalno dolazi policija, izgrednici nam prijete!

5. siječnja 2021. - 20:54
Građanska inicijativa "Naprid Plokite naprid Siromašna"

Između Božića i Nove godine uništeno je nekoliko dijelova ograde dječjeg igrališta u Iločkoj 4 na Plokitama.

– To se često događa i na dječjem igralištu u Iločkoj 6, gdje se čupaju i iskrivljavaju dijelovi ograde. Potonjem igralištu slijedi potpuna rekonstrukcija iz sredstava ovogodišnjeg gradskog proračuna jer su sprave dotrajale i opasne za korištenje.

Vijeće kotara je čak razmatralo i mogućnost zatvaranja tog igrališta. Na igralištu u Iločkoj 4 su prošle godine izmijenjene ljuljačke i igralište je u dobrom stanju, dok ne djeluju vandali – kaže Denis Pejković, vijećnik Gradskog kotara Plokite.

Kaže kako su gradske službe upoznate s cijelom situacijom te da se očekuje skoro saniranje ograde.

– Inače, nije ovo jedini slučaj kršenja javnog reda i mira na ovom dijelu Plokita. To najbolje znaju stanari iz nebodera na početku Iločke, odnosno na kraju Vinkovačke ulice (bivša Braće Santini).

Tu često dolazi policija, ali problemi se i dalje nastavljaju. Prema izjavama stanara, bilo je tu verbalnih okršaja, pa čak i fizičkih prijetnji izgrednika stanarima nebodera.

Građanska inicijativa "Naprid Plokite, naprid Siromašna" poziva na prestanak takvog neprihvatljivog ponašanja, a i organe reda na učinkovitije djelovanje – poručuje Pejković.

image
Građanska inicijativa "Naprid Plokite naprid Siromašna"

Predlaže i uređenje Sportsko-rekreacijskog parka u Vinkovačkoj između benzinske crpke i HT centra, kao i prostora veličine oko 300 četvornih metara u vlasništvu Grada ispod prostorija GK Plokite.

– Korisnik godinama za taj prostor ne plaća najamninu, a mogao bi biti koristan za, primjerice, borilački klub, gdje bi mladež mogla izbaciti višak energije.

Možda bi to pomoglo da mlađarija energiju potroši tu umjesto oštećujući dotrajale sprave, odnosno čupajući i iskrivljavajući dijelove ograde na dječjem igralištu u Iločkoj 6, a odnedavno i u Iločkoj 4 – kazao je Pejković, vijećnik i pokretač Građanske inicijative "Naprid Plokite, naprid Siromašna".

image
Građanska inicijativa "Naprid Plokite naprid Siromašna"
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. veljača 2021 01:16