StoryEditor
SplitLUKSUZNO ŽIVLJENJE

Pogled od 20 milijuna eura: zavirite u Bel Etage na Duilovu

Piše PSD.
6. veljače 2016. - 12:29
Ovaj zahtjevan projekt uspješno je realiziran sinergijom iskustva naših i stranih partnera, znanjem i iskustvom u realizaciji i izgradnji mojih tvrtki "Quattro company" i "Tehnoplast", te angažiranošću i stručnošću brojnih drugih tvrtki koje su sudjelovale u izradi ovog objekta - kazao je Ivan Pulić predstavljajući u petak (jučer) luksuzni stambeni objekt "Bel Etage" na Duilovu.

Uz suvlasnike tvrtke "Pulić&Partneri", investitora objekta na atraktivnoj lokaciji u blizini mora, vrijednog 20 milijuna eura, predstavljanju je prisustvovala i Anica Kovač, zaštitno lice zgrade, u društvu supruga Roberta Kovača.

"Prestižna lokacija traži prestižni objekt" stav je s kojim je investitor, prema riječima Denisa Pulića, direktora "Pulića&Partnera", naručio idejni projekt i izabrao rad poljskog arhitekta Mariusza Schlesiona budući da se najviše slagao s njegovom vizijom luksuznog življenja u našem gradu.

Arhitektonski studio "Arhipolis" na čelu s Nenom Kezićem razradio je glavni idejni projekt, na osnovi kojega je "Bel Etage" podignut uporabom najkvalitetnijih materijala koji se trenutačno koriste u svijetu. Objekt čine dvije garažne etaže, suteren u kojemu su loby i sobe za najam (vlasnici stanova mogu po potrebi iznajmiti sobu za svoje goste, Bel Etage-Fit i Bel Etage-Spa sa svim potrebnim sadržajima). U razini suterena je i vanjski bazen.

Na devet etaža raspoređen je 41 stan prosječne površine 121 metar četvorni (najmanji ima 90 kvadrata, a površinom od 200 kvadrata najveći je penthouse). Prosječna cijena kvadrata je 3500 eura, a do sada je prodano 40 posto stanova. Svi su stanovi orijentacije sjever-jug, a to znači i da svi imaju prekrasan otvoren pogled na more i na otoke.

Oznaku luksuza prostori uistinu zavrjeđuju jer su suvremeno opremljeni, svaki ima svoj uređaj za funkciju grijanja, hlađenja, podnoga grijanja i pripreme tople vode. Ulazna vrata su protupožarna i protuprovalna, a otključavaju se unošenjem šifre ili otiska prsta.

Raspored prostorija unutar stanova je racionalan (maksimalno iskorišten prostor), a staklene stijenke duž cijele južne strane vode na lođe, prostrane i duboke, tako da veći dio godine mogu poslužiti kao dnevni boravak.

Najljepša i najluskuznija su tri penthousea u kojima svaka soba ima kupaonicu i u kojima se daljinskim upravljačem, iz fotelje što bi se reklo, reguliraju rasvjeta, grijanje i ostale funkcije koje omogućavaju najviše standarde stanovanja. Posebnosti ugođaja pridonose unutarnji i vanjski kamin.

- Trudili smo se napraviti nešto za što do sada nitko nije imao hrabrosti - riječi su Denisa Pulića. Iz viđenog se može zaključiti da su u tome i uspjeli, i to ne samo u Splitu, nego i u cijeloj Hrvatskoj, dakako kad je o stambenim zgradama riječ.

JADRANKA MATIĆ
FOTO: VLADIMIR DUGANDŽIĆ / EPH

Uređenje dućana i igrališta

Nakon izgradnje objekta, tvrtka je uz suglasnost Ministarstva obrane o svom trošku asfaltirala javni parking ispred objekta, a sljedeći korak je, opet u suradnji s institucijama, urediti zapuštene prostore oko "Bel Etagea": nekadašnju trgovinu, teniski teren zapadno od objekta, a sve kako bi se priveli svrsi na korist svih stanovnika Duilova.


'Bonačiju' donirali 200.000 kn

Anica Kovač, odabrana zbog svoje ljepote i osobnosti, kako je naglasio Sven Ernest, jedan od Pulićevih partnera, pristala je biti zaštitno lice objekta uz veliki honorar namijenjen u humanitarne svrhe i uvjet da toliki iznos donira i investitor. Dogovoreno - realizirano. Anica, investitor i dobavljači donirali su Centru "Juraj Bonači" 200.000 kuna, koliko je koštalo uređenje vertikalnog sanitarnog čvora u njihovu objektu.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2022 07:25