StoryEditorOCM
SplitAutizam 365

Podržite na Zvončacu ovu nedjelju autističnu djecu i njihove roditelje, zabavite se na donacijskom pikniku

Piše Split SD
1. travnja 2023. - 13:47

Dođite, podržite i informirajte se - tako nam poručuju i roditelji i djeca s dijagnozom iz autističnoga spektra. Naime, u nedjelju se obilježava Međunarodni dan autizma, a vi ćete biti u mogućnosti doznati kako je živjeti u posebnom svijetu, ali i pomoći im.

Od 10 do 14 sati na parku u Zvončacu održat će se donacijski piknik. Dio je to šire kampanje, naziva #autizam365, koja govori baš to - da se s autizmom živi svaki dan u godini, a ne tek taj jedan.

image
Autizam 365/

- Primarni cilj udruge je rješavanje cjelogodišnje skrbi za našu djecu. Nažalost, završetkom školske godine, tijekom ljetnih, ali i ostalih praznika, djeca i odrasli autisti nemaju gdje. Ova kampanja se provodi da pokažemo kako autizam nema praznike i pauze - kazala je Eni Poklepović, članica udruge Autizam 365.

Dolazak klauna Šarenka razveselit će, sigurni smo, one najmlađe, one starije, pak mogao bi obradovati koktel majstor Jure Vojković koji će, uz pomoć učenika Turističko ugostiteljske škole, pripremati bezalkoholne koktele u plavoj boji, boji autizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 07:24