StoryEditorOCM
SplitUVIK KONTRA

Podavit ćemo se ka pantagane u splitskom bazenčiću! Prometni kolaps ne može se riješiti bez suglasnosti susjednih gradova i mjesta: Split se guši, Kaštela se bune, svi ostali šute i gledaju

Piše Damir Šarac
24. veljače 2022. - 12:09
Premda svi ovi putevi vode u Split, dalmatinskoj metropoli svezane su ruke i pristupi: veliki grad ovisi o gomili interesa svih ostalih gradova, općina i mjesnih odbora koji ga opkoljujuAnte Čizmić/Cropix

O prometnom kaosu oko splitskog poluotočića ispisano je toliko tekstova da bi se po slovima, uskličnicima i upitnicima moglo doskakutati do Mjeseca. Ali ne i do Omiša, ne preko Kaštela i ne tako lako, brzo i sigurno ukrcati se u Split.

Iz hrvatske Vlade dijele obećanja kao pijani milijunaši; te brze ceste, te vijadukti, tuneli, mostovi, gradske željeznice, milijuni i milijarde kuna. Ali krajnji korisnici – građani imaju osjećaj da nekako čekamo u leru s uključena sve četiri svjetla, zatrovani otrovnim parama koje nam možđane blokiraju u mjestu.

Premda svi ovi putevi vode u Split, dalmatinskoj metropoli svezane su ruke i pristupi: veliki grad ovisi o gomili interesa svih ostalih gradova, općina i mjesnih odbora koji ga opkoljuju.

Krajem osamdesetih Zajednica općina Split, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 06:41