StoryEditor
SplitGUŠTI NA 27 KATOVA

Počinje izgradnja sjevernog tornja u sklopu projekta 'Westgate': prvi gosti najvišeg hotela u Hrvatskoj stižu za Uskrs 2018.

5. siječnja 2017. - 00:34
towers.PNG

Sklopljen je ugovor o izvođenju radova na izgradnji armirano-betonske konstrukcije nadzemnog dijela hotelske građevine s pratećim sadržajima "Westgate B", izvijestila je u utorak (jučer) zagrebačka građevinska tvrtka "Tehnika" čiji su radnici bili angažirani i na podizanju južnog nebodera uz raskrižje Ulice Domovinskog rata i Puta Stinica u kojem je prije mjesec dana otvoreno sjedište Societe Generale Splitske banke.

Tim potezom investitorska tvrtka "Westgate Tower" nastavlja projekt s drugim poslovnim tornjem u kompleksu koji je projektirao arhitekt Otto Barić. Prvi je već predan financijskoj instituciji koja do kraja siječnja planira završiti selidbu sa svojih dosadašnjih šest uredskih lokacija u našem gradu.

Kako nam je potvrdio Josip Komar, prvi čovjek "Westgate Towera", izgradnja sjevernog nebodera započet će idućeg ponedjeljka 9. siječnja, a dovršetak radova planiran je za Uskrs 2018. godine. Kako doznajemo, projekt je financiran novcem Hrvatske banke za obnovu i razvitak, a ukupna vrijednost ulaganja iznosi 500 milijuna kuna.

Investitorov ugovor s "Tehnikom" predviđa podizanje nadzemnog dijela građevine koji se sastoji od prizemlja i 17 etaža, no radi se na izmjeni i dopuni građevinske dozvole, te bi toranj trebao biti znatno viši.

- U konačnici bi toranj "B" trebao biti visok 110 metara, čime će biti i službeno najviša građevina u Hrvatskoj. Imat će šest podzemnih etaža, prizemlje i 27 katova, ukupne površine 35.000 četvornih metara. Projekt ima mješovitu namjenu, a hotelski dio objekta imat će 189 soba, četiri apartmana, wellness, fitness, kongresni centar, restorane i barove... - istaknuo je Komar i dodao da će, kao što je već poznato, hotel poslovati u sklopu jedne od najvećih svjetskih hotelskih kompanija o čijem će imenu, kako je ustvrdio, naknadno obavijestiti javnost, a to će zasigurno pridonijeti konkurentnosti i unapređenju turističke ponude.

Prema njegovim riječima, u drugom dijelu objekta bit će sjedište nekoliko tehnoloških kompanija, a cijeli projekt u konačnici će otvoriti 300 novih radnih mjesta, dok će u kompleksu nakon izgradnje raditi ukupno 2000 ljudi.

item - id = 461674
related id = 0 -> 1000969
related id = 1 -> 629256
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. siječanj 2022 01:11