StoryEditor
SplitPLAŽE I ZIDIĆI

Počelo se brčkati u moru i sunčati, ali se vodi računa o udaljenosti: jesu li Splićani ovo točno pokazali kako se kupa po ‘Capakovim uputama‘?

Piše PSD
8. svibnja 2020. - 14:49
Duje Klarić/Hanza Media

“Sigurno ćemo ići na more. Ja jedva čekam. Pitanje je kako će biti organiziran turizam, ali neće biti kako je bilo, neće biti gužve na plažama.

Grad ili hoteli će se morati brinuti da ne bude fizičkog kontakta na plažama. Neće biti ručnik do ručnika.

Mislim da oko toga neće biti velikih problema. Potrebna je svijest građana oko distance. Neće se čekati na ulazak u more, ali potrebna je distanca prilikom izrona, jer se stvara aerosol koji može prenijeti virus.

Neće biti ručnik do ručnika, ležaljka do ležaljke. Ali vjerujem da ćemo uživati" - govorio je ovih dana Krunoslav Capak u više navrata, kad su ga novinari propitivali kako bi s aktualnim i budućem mjerama zaštite od infekcije mogli izgledati naši dani na plažama.

image
Duje Klarić/Hanza Media


Splićani su svoje već "načeli". Premda temperature nisu previsoke, a i ima malo burina u zraku, plaža na Bačvicama ipak je bila mnogima mamac da bar prošetaju po plićaku, osvježe noge, a neki su se odlučili i stvarno zaplivati.

image
Duje Klarić/Hanza Media


Primamljive su bile i stijene za uhvatiti malo vitamina D i prve preplanulosti i moramo notirati da se velika većina, guštajući u blagodatima ovog po mnogočemu unikatnog proljeća, pridržavala fizičke udaljenosti.

image
Duje Klarić/Hanza Media


Koliko god se Dalmatincima rado pripisivala pretjerana nonšalancija, ipak se važe i kalkulira. Čuvaju se uglavnom ljudi. Bilo bi super da nas čuvaju i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. rujan 2020 18:31