StoryEditorOCM
Splitbilo je konstruktivno

Počelo je sastavljanje koalicije u Splitu: Puljak se danas sastao s predstavnicima Mosta i SDP-a. Otkrio je o čemu su razgovarali

Piše hina
12. srpnja 2022. - 21:04

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak (Centar) potvrdio je u utorak  Hini da se tijekom popodneva sastao s vodstvima gradskog SDP-a i Mosta, s kojima je razgovarao o budućoj suradnju i Gradskom vijeću. Sastanci su, kaže, prošli u vrlo konstruktivnoj atmosferi, razgovarali su o tome kako će funkcionirati u budućnost. Dodao je i kako bi se uskoro trebali ponovno sastati i donijeti konkretne zaključke te potom konstruirati Gradsko vijeće i započeti s radom.

"Nismo pričali o tome tko će biti na čelu Gradskog vijeća već smo okvirno razgovarali o modalitetima suradnje. Sastanci su bili konstruktivni i očekujem da će se u takvom duhu i nastaviti. Ponovno ćemo se sastati krajem ovog ili početkom idućeg tjedna. Ovoga petka ćemo ja i moji zamjenici preuzeti dužnost", rekao je Puljak.

Ivica Puljak je u drugom krugu izvanrednih lokalnih izbora za gradonačelnika Splita, održanog u nedjelju, 10. srpnja, osvojio 27.496 glasova, a njegov protukandidat nestranački kandidat HDZ- a i HSS-a Zoran Đogaš 13.243 glasa. Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća mora biti održana u roku od 30 dana od objave službenih rezultata, pa bi po tome Split trebao potvrditi novo vodstvo prije blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 14:32