StoryEditor
Splitglava u torbi

Po 'grbavoj' Ulici Domovinskog rata vozit ćemo još danima: pogledajte kako izgleda jedna od najprometnijih ulica u Splitu, a 'obnovili' su je prije svega 12 mjeseci!

Piše Nikolina Lulić
3. rujna 2019. - 22:41

Ni godinu dana od intervencije "Cestarovih" djelatnika, na raskrižju Ulice Domovinskog rata i Gundulićeve, ispred zgrade stare vjenčaonice, ponovno su se pojavili "kolotrazi", koji se manifestiraju kao ulegnuća, odnosno izbočenja asfalta.

Ista je pojava uočena i na sljedećem raskrižju, onom Ulice Domovinskog rata i Vukovarske. Kako smo doznali od Jakova Anterića, voditelja održavanja gradskih prometnica u "Cestaru", obje će se lokacije sanirati tijekom rujna, za što je ta građevinska tvrtka već dobila nalog od Grada.

Zbog čega se "kolotrazi" učestalo pojavljuju baš na spomenutim raskrižjima Ulice Domovinskog rata, teško je utvrditi i stručnjacima, iako Anterić navodi kako je jedan od razloga svakako veliko opterećenje ceste vozilima, posebice autobusima, kojih na toj prometnici ne manjka. Međutim, naš sugovornik kaže kako nije isključena ni loša kvaliteta asfalta ili loša izvedba zahvata, a najvjerojatnije je sadašnja situacija kombinacija svega navedenog.

Podsjetimo, rekonstrukcija raskrižja ispred stare vjenčaonice obavljena je prije osam godina, a investitor radova bila je Županijska uprava za ceste, pod čijom je nadležnošću tada bila Ulica Domovinskog rata. Godinu dana kasnije došlo je do prekategorizacije pa su sve prometnice na području Splita, osim Poljičke ceste, Zvonimirove ulice i Ulice Zbora narodne garde koje su u statusu državne ceste, predane na upravljanje Gradu.

#SPLIT#ASFALT#ULICA DOMOVINSKOG RATA#KOLOTRAZI

Izdvojeno

06. srpanj 2020 22:28