StoryEditorOCM
Splitna poljudu nova lipa ribarnica

Plodovi mora: ribu s koćarice platite karticon

Piše PSD.
24. siječnja 2010. - 18:34

U ribarnici možete dobiti i ricete za ribu   Feđa Klarić / Cropix
Osvanija je još jedan mali dućan ribe, i to na Poljudu, Mediteranskih igara 9, između Hajdukova igrališta i restorana “Stari mornar”. Zove se “Brač” i radi u sklopu obrta “Centaurus”, mladog vlasnika Ive Bartulovića.

Prvi novac uštedio je iskrcavajući šlepere preko Student-servisa prije šest godina, a onda se upustio u trgovinu ribom.

- Danas je u tom istom obrtu zaposleno 11 ljudi, trgovaca, vozača, komercijalista, knjigovođa, ribara, inžinjera od mora. Opskrbljujemo friškom ribom 180 restorana i trgovačke lance. Izvozimo i u Italiju. Ribu nabavljamo od koćara od kojih prema ugovoru otkupimo sve što ulove. Pazimo da je put ribe do naše hladnjače što kraći, da se ribom što manje manipulira kako bi bila što kvalitenija - kazuje nam Bartulović i nadožuntaje kako se najviše zaradi na maloj ribi, a najmanje na oboritoj.

Dućan radi od 7 do 19 sati, a subotom od 8 do 12 sati. Platit se može i karticom, ima mista za parkiranje. Riba se važe na digitalnoj vagi. Liti, obećaje Bartulović, davat će se led svakom kupcu makar kupija samo kil srdela. Osim klasične ponude, nudi se za golužaste hrvatski crveni kavijar, pašteta od dimljenih pastrva, lososi na više kombinacijuna... Dilit će, kaže, i male knjižice riceta i letke s uputstvom kako pripoznat frišku ribu:

- Najvažnije je da su oči bistre i ispupčene, onda, ružičaste branče. Ima još ti stvari, a malo ljudi zna da ribi analni otvor morat bit stisnut, zatvoren, a ne da pušta kad se pritisne trbuj.

Branko Galić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2022 11:58