StoryEditorOCM
SplitRAT STATUSIMA

Pljušte optužbe oko čelnika ‘Vodovoda‘! Ivošević: ‘Šuta obmanjuje Skupštinu; Prljević: ‘Ivošević manipulira podacima!‘

Piše Split SD
26. siječnja 2023. - 13:00

Nastavlja se rat na društvenim mrežama oko tumačenja propisa vezanih za "Vodovod i kanalizaciju".

Dogradonačelnik Bojan Ivošević na svom je Facebooku objavio status  u kojem navodi kako je početkom početkom 2022. Grad Split htio raspisati natječaj za zamjenika direktora ViK-a, sukladno Zakonu o vodnim uslugama.

- No, nakon što je gosp. Šuta problematizirao raspisivanje natječaja za zamjenika direktora dok traje mandat gosp. Prljeviću, ViK je zatražio mišljenje odvjetnika Miroslava Šarića zbog kojeg se na kraju o raspisivanju natječaja nije ni raspravljalo na skupštini.

Naime, na temelju Šarićevog mišljenja zaključeno je da ViK Split već ima zamjenika Tomislava Prljevića, čiji mandat traje do 8. travnja 2023. pa do isteka njegovog mandata ne bi trebalo imenovati novog, pa je navedena točka izbačena iz dnevnog reda 118. sjednice skupštine ViK-a.

image
Vojko Bašić/Cropix

U navedenom mišljenju konstatirano je sljedeće:

"Uostalom, članak 26. stavak 4. ZVU-a propisuje da ukoliko prestane direktoru javnog isporučitelja vodnih usluga članstvo u upravi, po bilo kojoj osnovi, zamjenik direktora preuzima prava i obveze jedinog člana uprave do imenovanja novog direktora u skladu sa Zakonom, iz čega proizlazi da je nužno da javni isporučitelj u svakom trenutku ima ili direktora ili makar zamjenika direktora, koji će preuzeti prava i obaveze jedinog člana uprave."

image
Duje Klarić/Cropix

Drugim riječima, gosp. Šuta je ili obmanjivao skupštinu 11.03.2022. ili je to napravio 23.01.2023. jer Grad Split smatra da je gosp. Prljević trenutno direktor ViK-a upravo zahvaljujući mišljenju koje je ViK dobio nakon što je gosp. Šuta problematizirao natječaj Nadzornom odboru kako bi sačuvao fotelju kolegi gosp. Prljeviću - naveo je Ivošević.

Nije prošlo dugo, na status mu je statusom odgovorio Tomislav Prljević navevši kako "zamjenik gradonačelnika svjesno manipulira podacima o njegovom radnom statusu u ViK- u.

image
Duje Klarić/Cropix

- Naime, stupanjem u radni odnos u ViK-u sam raspoređen na radno mjesto Zamjenika direktora na temelju postojeće sistematizacije i na mene se ne primjenjuju odredbe ZVU kojima govori zamjenik gradonačelnika, nego će po isteku ugovora na tom radnom mjestu biti normalno raspisana procedura za popunjavanjem mjesta Zamjenika direktora po novom Zakonu.

U prilog toj činjenici ide i mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje se očitovalo vezano za moj status u ViK-u.

Neimenovanjem mene od strane skupštine za v.d direktora ViK-a,uvaženi su argumenti koje sam prezentirao članovima skupštine, a tiču se odluka koje nisu u skladu s postojećim zakonom što je potvrdila i resorna Uprava koja je izrađivač Zakona. S obzirom na to da postoje razilaženja u mišljenjima vlasnika društva, morat ćemo pričekati odluku Trgovačkog suda - zaključio je Prljević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 14:16