Splitdošao i kerum

Plenković na Peristilu: Od svih pobjeda na lokalnim izborima, najdraža mi je Andrina pobjeda u Splitu! A sad sami, hrabro idemo u novo slavlje na europskim izborima

Piše Nina Glučina Ramadža

Predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice održan večeras na splitskom Peristilu okupio je brojne pripadnike stranke i simpatizere koji su došli vidjeti kandidate s liste HDZ-a za zastupnike u Europskom parlamentu i predsjednika HDZ-a premijera Andreja Plenkovića.

Za zagrijavanje su članovi i simpatizeri stranke slušali kultnu muzičku temu iz Rockyja, "Eye of the tiger", mašući stranačkim i državnim zastavama. 

Predsjednik Vlade RH srčano se obratio mnoštvu u Splitu i predstavio program "Hrvatska za generacije“ što je izazvalo duge i glasne ovacije.

- Ovo su izbori na koje idemo samostalno, poštujući sve ostale, partnere i prijatelje, ali HDZ je najsnažniji kad je pun samopouzdanja. Kada ide na izbore sam, snažan, odvažan, hrabar tada i pobjeđuje. Drago mi je vidjeti vašu energiju i snagu koja proizlazi iz onoga što nam je najvažnije, proizlazi iz domoljubnih i državotvornih ljudi koji osjećaju Hrvatsku, koji osjećaju vrijeme u kojem su se 1990. dogodile prekretničke promjene za cijeli Hrvatski narod - kazao je Andrej Plenković čestitavši svima i 30. rođendan stranke koju je kazao da će proslaviti zajednički nakon 26. svibnja s tri desetljeća pobjeda u velikom trofejnom putu za boljitak Hrvatske.

Osvrnuo se na važnost spominjanja vrijednosti Domovinskog rata i važnu ulogu svih koji su omogućili slobodu, gospodarski razvoj i solidarnost u društvu.

 

- Program koji smo napravili "Hrvatska za generacije“ utjelovljuje sve ono što radi Vlada sve što radi Sabor, župani i gradonačelnici po Dalmaciji. Nemojmo zaboraviti da je prije samo dvije godine HDZ osvojio Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju, Zadar i Zadarsku Županiju, Šibenik i Šibensko-kninsku županiju i Splitsko-dalmatinsku županiju, a meni najdraža pobjeda na lokalnim izborima bila je pobjeda za gradonačelnika grada Splita. Hvala svima, čestitam Andri i hoću da s tom istom snagom i energijom pobijedimo i u nedjelju - uzvikivao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković pred brojnima na Peristilu koji su svaku njegovu sljedeću rečenicu pozdravljali pljeskom i mahanjem zastavama.

Osim premijera na skupu su se obratili i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević koji su sve pozvali da izađu na izbore

Uoči skorašnjih izbora za Europski parlament predstavljeni su i kandidati HDZ-ove liste broj devet- Stjepan Adanić, Danijel Marušić, Domagoj Maroević, Stjepan Ribić, Nikolina Brnjac, Goran Pauk, Marijana Balić, Sunčana Glavak, Željana Zovko, nositelj liste Karlo Rassler,Tomislav Sokol i Dubravka Šuica.

Među okupljenima na Peristilu, našao se i bivši splitski gradonačelnik i gradski vijećnik Željko Kerum.

 

#HDZ#IZBORI#SPLIT#PERISTIL#ANDREJ PLENKOVIć#EUROPARLAMENTARNI IZBORI