StoryEditor
SplitŽIVOT UZ MORE

Plaže su u predvečerje bile pune kupača koji su produžili na noćno kupanje: njihove siluete na fotografijama odišu srećom i privilegijom života uz more

Piše SPLIT SD
5. srpnja 2022. - 21:41

Zavidimo onima koji se brčkaju u plićaku za vrijeme radnog dana, ali su to većinom stranci. Sasvim je malo domaćih koji su na slobodnom danu, u popodnevnoj smjeni ili na godišnjem.

Međutim, u predvečerje 'naši' zavladaju plažom. Nakon posla odjure do prve plaže i potraže osvježenje u ne tako osvježavajućem moru, ali su to nevažne sitnice koje ne brinu Splićane. Uostalom, na toplom povjetarcu ugodnije biti mokar nego suh, s tim se svi možemo složiti.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix

Naš fotoreporter Paun Paunović obišao je neke od splitskih plaža koje su pred suton dupkom pune domaćeg i stranog svita. Siluete kupača na fotografijama odišu srećom i privilegijom života uz more, pogotovo ljeti kad nam je život, zbog prepunog grada i nesnosnih vrućina, znatno otežan. Možemo se malo žaliti, ali ne previše, jer čak i (pre)toplo more liječi stres i uklanja umor nagomilan od napornog dana.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. kolovoz 2022 15:10