StoryEditor
Splitgrad i eu ulažu

Obnova splitskih osmoljetki i vrtića: OŠ ‘Skalice‘ uštedjet će na struji čak 64 posto

2. srpnja 2020. - 16:30
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i zamjenica Jelena Hrgović Tomaš ispred OŠ 'Skalice'Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

U sklopu plana obnove splitskih osmoljetki i vrtića, Grad Split je počeo i s izvođenjem radova na energetskoj obnovi OŠ "Skalice".

Školu su u četvrtak obišli gradonačelnik Andro Krstulović Opara i zamjenica Jelena Hrgović Tomaš sa suradnicima iz gradskih službi te predstavnik izvođača radova.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4,5 milijuna kuna, od čega je 1,8 milijuna kuna nepovratnih sredstava odobrenih iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog projekta Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Rok dovršetka radova je tri mjeseca, a izvođač je tvrtka "Crivac" iz Solina.

Škola će na koncu dobiti toplinsku izolaciju fasade, novu stolariju, obnovljeni krov, LED rasvjetu, a ukupna ušteda bit će oko 64 posto u smislu potrošnje električne energije.

– Ove godine samo 100 milijuna kuna planirano je za škole i vrtiće. U tijeku je završetak adaptacije škole na Brdima, dovršava se dogradnja škole "Kamen-Šine", čime se ukida treća smjena, dovršena je škola na Pujankama, kao i škola na Mejašima. Tu su i poslovi proširenja vrtića "Ružmarin", energetska obnova "Latice" i vrtića u Slatinama, plinofikacija vrtića "Mali princ", uređenje vrtića na Kili i škole "Ravne njive", pa možemo kazati da je ova gradska uprava dala forte na ulaganje u energetsku obnovu i kvalitetu života naših najmlađih sugrađana i njihovih odgojitelja i nastavnika – kazao je gradonačelnik, najavivši kako će početkom nove školske godine početi i radovi na dvorani OŠ "Skalice", pa će početkom listopada, nada se, škola biti posve gotova.

Leo Botica, ravnatelj OŠ "Skalice", pozdravio je podršku Grada, kao i uvođenje produženog boravka, koji uključuje radove na uređenju blagovaonice. Opara je najavio daljnje obnove vrtića "Mandalina", škole "Mertojak" i "Pojišan", uz niz manjih intervencija poput ugradnje dizala i rampi u pojedinim školama.

image
Na fasadi škole već su osvanule skele, a radovi bi trebali biti gotovi za tri mjeseca
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2021 22:41