StoryEditorOCM
SplitVJEROVALI NA RIJEČ

Pitali smo građevinsku inspekciju kako to da su radnici na splitskom tornju nesmetano radili i nakon što je Grad odbio dati dozvolu? Njihov odgovor je za anale...

Piše Sandi Vidulić
5. studenog 2022. - 19:57

Kako su na Westgateovom tornju radnici nesmetano izvodili radove i nakon što je Grad odbio izdati dozvolu? Upitali smo građevinsku inspekciju, a njihov odgovor je zanimljiv jer proizlazi da su vidjeli odstupanja, ali su povjerovali arhitektu da se radovi vrše prema glavnom projektu Izmjene i dopune 3, a da je on u skladu s GUP-om.

Baš onom projektu za koji je Grad odbio izdati građevinsku dozvolu! Čvrsto vjerujući arhitektu, a ne Banovini, inspektori nisu smatrali da trebaju zatvoriti gradilište. Evo njihovo objašnjenje.

- Zahvaljujemo na upitu te Vas ovim putem podsjećamo, a kao i što ste upoznati da je posljednji inspekcijski nadzor na predmetnoj građevini obavljen u srpnju 2020. godine.

Pregledom je tada utvrđeno da nije bilo odstupanja kojima se utjecalo na lokacijske uvjete u odnosu na 2. Izmjenu i dopunu Rješenja o uvjetima građenja, već su utvrđena odstupanja za koja je investitor sukladno članku 106.a Zakona o gradnji dostavio Glavni projekt – Izmjene i dopune 3, a na koji projekt su suglasnost izdala javnopravna tijela, te koji sadrži izjavu glavnog projektanta da je Glavni projekt izrađen u skladu sa Generalnim urbanističkim planom Grada Splita.

U odnosu na eventualna naknadna odstupanja u gradnji u odnosu na Glavni projekt – Izmjene i dopune 3, novi inspekcijski nadzor je uvršten u plan rada - stoji u odgovoru iz Državnog inspektorata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 12:15